back

У Мені розпочав роботу завод напівфабрикатів з картоплі

11-09-2015 | 08:18

На Чернігівщині запрацювало ще одне підприємство — завод з виробництва напівфабрикатів з картоплі для смаження у м. Мена. Завод є однією із складових проекту ПрАТ «Корпорація «Інтерагросистема», що передбачає створення на Менщині сучасного комплексу з виробництва, переробки, економного зберігання і постачання споживачам картоплі та продуктів з неї.

Нове підприємство 10 вересня відвідав та ознайомився з виробничими потужностями перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич. Оглядаючи сучасну лінію з виробництва картоплі фрі, він підкреслив важливість створення нових робочих місць. Адже півсотні менян отримали можливість працювати та заробляти платню. Окрім цього ще більше ста працівників залучатимуть на сезонні роботи — сортування бульб при садінні та збиранні врожаю.

Поки що, завод вироблятиме до трьох тонн картоплі фрі на годину. Але, за словами керівництва, при виході на повну потужність, з’явиться можливість замінити власною продукцією на ринку України до 15 тисяч тонн аналогічної (але дорожчої) імпортної.

Спочатку перероблятимуть картоплю, вирощену на полях «Корпорації «Інтерагросистема». Також планують її закупівлю у фермерів Менського, Чернігівського, Корюківського, Сосницького та інших районів області. Адже у перспективі на цьому заводі планують переробляти до 100 тисяч тонн картоплі.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації