back

Від надзвичайних ситуацій область оберігатимуть ще краще

11-09-2015 | 13:48

Рекомендації щодо створення територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту розглянули сьогодні в облдержадміністрації на нараді, яку провів заступник голови ОДА Сергій Биконя.

До обговорення долучилися керівники структурних підрозділів ОДА та служб швидкого реагування.

Згідно з частиною першою статті 8 Кодексу цивільного захисту України, з метою забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту, створюється єдина державна система цивільного захисту, яка складається з функціональних і територіальних підсистем та їх ланок.

Як зазначив начальник управління організації цивільного захисту, інформатизації та зв'язку Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміінстрації Володимир Селюченко, відповідні заходи здійснюються задля покращення захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період у відповідному регіоні.

Відтак, такі служби мають бути створенні на базі об’єктових підрозділів органів виконавчої влади та входитимуть до складу сил цивільного захисту.

— Час на відпрацювання механізму створення відповідних служб ще є. Однак, ми маємо вивчити досвід інших областей та скласти чіткий графік дій, аби новий орган не просто існував, а й ефективно працював, — на завершення наради зазначив Сергій Биконя.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації