back

Віктор Тканко взяв участь у відкритті обласного молодіжного форуму

25-08-2011 | 17:28

Обласний молодіжний форум «20 років незалежності: молодіжний погляд», організований управлінням у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації, відбувся у Чернігові 25 серпня.

З вітальним словом до молодих учасників форуму звернувся заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко. Він поінформував присутню молодь про стан справ у багатьох галузях соціально-економічного та суспільно-політичного життя нашої держави та області.

Було зазначено, що хоча Україна і подолала багато труднощів за роки незалежності, існує низка проблем, які й досі залишаються невирішеними. Чимало людей і нині отримують зарплати в конвертах, в окремих районах області спостерігається брак кваліфікованих медичних працівників, значною є кількість малокомплектних шкіл, наявні й інші проблемні питання.

Проте, завдяки докладеним зусиллям, у багатьох сферах спостерігаються зміни на краще. Наявні позитивні зрушення у сільському господарстві. Обласні аграрії вже ставлять перед собою амбітне завдання збільшити валовий збір зерна до обсягів, що перевищать 2 млн. тонн. Не залишається без уваги і гуманітарна сфера. Так, у Чернігівській міській лікарні № 2 встановлено сучасний ангіографічний комплекс, який забезпечує повноцінну реабілітацію хворих на інфаркт. У Чернігові та Ніжині відкрито центри гемодіалізу. Опорні школи області невдовзі отримають інтерактивні комплекси, які зроблять навчання більш наочним. У 2011 році в області заплановано відкриття 4 пам’ятників видатним діячам минулого, відновлення музейно-меморіального комплексу «Лісоград» у місцях партизанської слави Щорського району.

Разом з тим, як наголосив Віктор Тканко, життєво важливою є подальша модернізація усіх сфер життя. Він навів висловлювання Президента України Віктора Януковича: «Подальше зволікання загрожує не стагнацією, а повільним самогубством держави» і зазначив, що влада у своїй діяльності розраховує на підтримку молодіжного руху, громадських організацій.

Зараз в українському суспільстві існує консенсус, є бажання втілити в життя зміни на краще, і сучасна активна молодь може цьому сприяти, роблячи свій внесок у розбудову України, підтримуючи її євроінтеграційний поступ, відмовляючись від заробітної плати в конвертах, виступаючи проти корупції — адже, як вказав глава держави, віднині в Україні не повинно бути касти недоторканих.

Насамкінець Віктор Тканко запропонував учасникам форуму власний варіант назви цього заходу: «Моє майбутнє в сучасній Україні: виклики та перспективи».

Начальник управління Оксана Сердюк, відкриваючи форум, привітала його учасників з 20-ю річницею незалежності України і наголосила на серйозному творчому та духовному потенціалі молодих людей, а також їхній здатності змінити життя на краще. Вона висловила упевненість в тому, що всі учасники мають активну громадську позицію і підтримують ініціативи Президента та Уряду.

Андрій Подорван, в. о. начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, підкреслив, що зараз одним із визначальних чинників формування суспільної свідомості є активна позиція молодих людей, і успіх економічних реформ, які реалізовуються в країні з 2010 року, значною мірою залежить від того, чи зможе влада донести до молоді інформацію про важливість трансформацій в економіці та суспільстві.

Він розповів про активну участь молодіжних громадських організацій у суспільно-політичному та соціально-економічному житті області, їхню діяльність в складі дорадчо-консультативних органів при обласній та районних державних адміністраціях, участь у формуванні та реалізації державної політики.

Андрій Подорван запросив усі громадські організації до співпраці з органами влади, адже спільно можна зробити набагато більше, ніж поодинці.

Ірина Жмака, представниця головного управління юстиції у Чернігівській області, звернулася до всіх молодих людей, які лише планують створити власну громадську організацію, і презентувала методичний посібник «Правові засади створення та легалізації молодіжних громадських організацій».

Менеджер Чернігівської міської філії МГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» Максим Корявець розповів учасникам про власне бачення того, яку роль інформаційно-аналітична діяльність та співпраця між суб’єктами молодіжної політики мають відігравати у процесі реалізації цієї політики.

Після завершення пленарної частини учасники форуму перейшли до роботи в секціях, де розглядалися, зокрема, шляхи впливу МГО на розвиток молодіжної політики, залучення молоді до процесу прийняття рішень, роботи депутатського корпусу з прийняття програмних рішень у галузі молодіжної політики, молодіжні перспективи в контексті європейської інтеграції України, порушувалися питання фандрейзингу в діяльності МГО.







Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації