back

Голова ОДА стурбований призупиненням трансляції національного радіо в області

10-09-2015 | 10:04

Учора, в ході засідання Ради регіонального розвитку за головування Президента України Петра Порошенка, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч висловив занепокоєння з приводу відключення радіомовлення Національної радіокомпанії України на більшій частині території Чернігівської області.

Проблема полягає в тому, що в результаті підписання (за ініціативи Національної радіокомпанії України) додаткових угод від 04.09.2015 р. між Національною радіокомпанією України та Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення – з 9 вересня 2015 р. в Чернігівській області через відсутність фінансування вимкнено 4 радіопередавачі. Таким чином припинено трансляцію програм УР-1 на більшій частині території області (крім Чернігова та прилеглих районів).

Тим самим переважна більшість мешканців області позбавлена можливості отримувати інформацію через національну радіомережу.

Зважаючи на загрозу негативного інформаційного впливу на мешканців Чернігівщини, особливо прикордонних районів, з боку Російської Федерації, обласна державна адміністрація вважає відключення радіосигналу національного мовлення неприпустимим (у першу чергу це стосується відключення передавачів на РТПС Холми та Новгород-Сіверський).

Для розв’язання проблеми голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч виніс її на розгляд Ради регіонального розвитку та вже підготовлене відповідне звернення до уряду з проханням сприяти відновленню трансляції програм УР-1 на території області.

Читайте також звернення Національної ради та Міністерства інформполітики України до Держтелерадіо.



Прес-служба облдержадміністрації