back

Почесні відзнаки Президента України отримали ветерани Бахмаччини

09-09-2015 | 16:53

9 вересня, з нагоди 72-ї річниці визволення Бахмаччини від нацистських окупантів, відбувся мітинг-реквієм "У тиші врочистій до пам’яті йдемо".

Вшановуючи загиблих у роки Другої світової війни, до пам’ятного знаку та Монументу Слави квіти поклали керівництво району, представники громадськості, установ та організацій області, а також ветерани.

У святкуванні з нагоди пам’ятної дати взяв участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Биконя. Він вручив почесні відзнаки Президента України шістнадцятьом ветеранам Бахмаччини, які були присутні на заході. Зокрема, нагрудні знаки отримали: Павло Гуртовий, Федір Шевченко, Григорій Кащенко, Іван Тарасенко, Лідія Решетнікова, Василь Больбух, Іван Ковтун, Іван Кальченко, Іван Хоменко, Борис Киричок, Дмитро Пащенко, Костянтин Кеба, Іван Савченко, Михайло Ільченко, Петро Прокопенко та Іван Коваленко. Ще одного захисника, Івана Курбацького, вітали вдома.

— Я б хотів висловити подяку всім ветеранам, живим і полеглим, за героїчну боротьбу з нацизмом. 70 років пройшло, коли світ звільнився від нацизму. Але наша держава буде завжди пам’ятати ваш подвиг, — зазначив заступник голови ОДА.

У цей же день священики храмів міста відслужили поминальну літію за загиблими.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації