back

На черговій сесії обласної ради планують затвердити низку важливих регіональних програм

08-09-2015 | 17:24

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч взяв участь у плановому засіданні президії обласної ради. За годину роботи депутати розглянули майже 40 питань порядку денного 28 сесії облради, яка запланована на 10 вересня.

Також були запрошені розробники окремих проектів рішень, відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради та представники засобів масової інформації.

Очільник облдержадміністрації дав вичерпні відповіді на окремі запитання депутатів обласної ради щодо проектів рішень, розробниками яких є ОДА.

Зокрема, у ході обговорення було вирішено винести на сесійний розгляд проекти наступних рішень:

- «Про Цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Чернігівської області на 2016-2020 роки»;

- «Про внесення змін до Програми покращання матеріально-технічного забезпечення військових частин, що дислокуються на території Чернігівської області, військовозобов'язаних, призваних за мобілізацією, та добровольців, які беруть участь в антитерористичній операції, на 2015 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 23 січня 2015 року;

- «Про обласну Програму сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада»;

- «Про обласну Програму підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки»;

- «Про Програму фінансової підтримки обласних громадських організацій інвалідів та ветеранів на 2016- 2020 роки»;

- «Про обласну Програму підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2016-2020 роки»;

- «Про затвердження Програми фінансування у 2015 році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення»;

- «Про затвердження цільової соціальної Програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки у Чернігівській області».

Окрім цього, депутати також планують розглянути кілька питань щодо охорони навколишнього природного середовища, управління та розпорядження об'єктами комунальної власності і вирішити низку кадрових питань. Також планується перейменувати кінотеатр ім. М.Щорса у Чернігові, погодити ліміти використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та розглянути інші важливі питання.

До того ж, на сесії виступить прокурор області Віктор Носенко, який поінформує про результати діяльності прокуратури області у 2015 році.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації