back

Через діалог до вирішення нагальних проблем

08-09-2015 | 08:13

Шляхи вирішення непростої ситуації з погашення заборгованості за спожиту електричну енергію підприємствами житлово-комунального господарства міста Чернігова шукали учасники наради, яку 7 вересня провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич.

Через відсутність коштів основні енергогенеруючі, водопостачальні підприємства області та міста, зокрема, не можуть вчасно розраховуватись перед ПАТ «Обленерго». У свою чергу, компанія припиняє постачання електрики на об’єкти та структурні підрозділи боржників.

Характеризуючи ситуацію, Леонід Сахневич зазначив, що різниця в тарифах підприємствам повертається із запізненням. У держави, як і в області, зайвих коштів немає.

— Вже сьогодні потрібно вибудовувати схему спільної роботи для уникнення непорозумінь взимку та соціальної напруги. Сподіваюсь, що сьогоднішній діалог допоможе знайти нові шляхи вирішення наявних проблем, — підкреслив він.

Не менш важливим на сьогодні залишається питання перевищення лімітів споживання електричної енергії. Якщо так триватиме й надалі, енергетики застосовуватимуть графіки аварійних відключень. Наразі їх вже погоджено з органами влади та керівниками підприємств.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації