back

У Чернігові триває підготовка до V Міжнародного інвестиційного форуму

01-08-2011 | 16:07

1 серпня в.о. голови облдержадміністрації, перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів друге засідання організаційного комітету з підготовки і проведення V Міжнародного інвестиційного форуму в м. Чернігові.

На попередньому засіданні оргкомітету було презентовано концепцію форуму, основні завдання, а також заходи з його підготовки. З того часу вже пройшло два місяці, тож виникла необхідність з’ясувати, що вже зроблено, окреслити проблемні питання, якщо вони виникли, та знайти шляхи їх вирішення.

Про підготовку презентаційних матеріалів для представлення інвестиційного потенціалу м. Чернігова на форумі та святкування Дня міста поінформувала заступник Чернігівського міського голови Анна Романова. За її словами, вже підготовлено 6 електронних презентацій, готується цікава стендова експозиція економічного потенціалу Чернігова. В цілому, на форумі буде представлено майже 40 інвестиційних проектів.

Заступник начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Колесников коротко ознайомив присутніх з інвестиційними проектами сільськогосподарської галузі, які будуть представлені на пленарній частині форуму .

Сергій Мойсієнко – начальник головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації – розповів про можливості інвестування в туристичну галузь Чернігівщини, виклав концепцію культурної програми форуму.

Про те, як буде організована зустріч ділових кіл, запланована в одній із секцій, йшлося у виступі Костянтина Іванова - президента Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

Учасники засідання обмінялися думками щодо організації роботи в секціях, які працюватимуть в рамках форуму. Як зазначалося, на попередньому засіданні було вирішено, що їх буде 5. Робота першої буде присвячена інвестиційному потенціалу Чернігівщини в контексті реалізації Програми реформ Президента В.Ф.Януковича. Учасникам другої секції пропонується обговорити шляхи пожвавлення зовнішньоекономічного та міжрегіонального співробітництва, а також взяти участь у засіданні керівних органів Єврорегіону «Дніпро». Про напрямки співпраці у сфері агропромислового комплексу та максимальне використання можливостей переробних підприємств області йтиме мова у третій секції. Учасники четвертої – приділять увагу питанням налагодження співробітництва у сфері туризму та розвитку його інфраструктури. На п’ятій – відбудеться зустріч ділових кіл Чернігівщини та гостей форуму.

Підсумовуючи результати засідання оргкомітету, Станіслав Прокопенко дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, задіяних у підготовці заходу.

„Цьогорічний інвестиційний форум набув серйозного формату у зв’язку з приуроченням його до Дня міста Чернігова, тож наше завдання – підготувати й провести його на належному рівні, адже вже сьогодні свою участь у ньому підтвердила значна частина як керівництва регіонів України, так і зарубіжних партнерів”, - наголосив Станіслав Прокопенко.








Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації