back

Голова облдержадміністрації зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великобританії в Україні

23-06-2011 | 12:04

23 травня голова обласної державної адміністрації зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великобританії в Україні Лі Тернером, візит якого до Чернігова проходить в рамках заходів з нагоди 15-ї річниці Реабілітаційного Центру «Відродження».

У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець та менеджер Посольства Великобританії в Україні з питань організації візитів, протоколу та соціальної політики Катерина Бикова.

Вітаючи Надзвичайного і Повноважного Посла Великобританії на Чернігівській землі, керівник області, перш за все, високо оцінив внесок Великобританії в сферу реабілітації дітей-інвалідів і висловив щиру вдячність за надану підтримку. Володимир Хоменко також озвучив наміри щодо розширення Центру «Відродження» та збільшення спектру послуг з метою надання необхідної допомоги якнайбільшій кількості дітей області.

Також голова облдержадміністрації ознайомив Лі Тернера з основними напрямками розвитку регіону та подальшими перспективами, а також акцентував увагу на економічному аспекті співробітництва між Чернігівською областю та Великобританією.

Станом на 1 квітня 2011 року на економіку регіону працювало майже 2,9 млн.дол.США інвестицій з Великобританії, або 3 % до загального обсягу іноземних капіталовкладень.

Всі вони зосереджені у переробній промисловості, виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води; операціях з нерухомим майном, оренді та наданню послуг підприємцям.

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні високо оцінив рівень існуючої співпраці та висловив упевненість у тому, що ця зустріч закріпить наявні та відкриє нові можливості для поглиблення всебічного двостороннього співробітництва.

Довідка. Обласний Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів співпрацює з британськими благодійниками протягом 18 років.

Співпрацю започатковано англійкою українського походження Ніною Роджерсон та англійським бізнесменом Річардом Робінсоном (організація «Забуті діти»), які доставили в 1993 році перші вантажі з гуманітарною допомогою в місто Чернігів. Згодом вони створили фільм про дітей-інвалідів міста Чернігова під назвою «Забуті діти», що привернув увагу багатьох благодійників Великої Британії.

Першими серед них були Джордж і Маріон Міллз (організація «Англійська допомога знедоленим дітям»). З 1995 року і до сьогоднішнього дня їх організація здійснює підтримку у забезпеченні функціонування Центру, доставляє вантажі гуманітарної допомоги.

У складі команди Джорджа Міллза працювала Полін Крейвен разом із своїм чоловіком Аланом Хілларом. Вони заснували благодійну організацію «Допомога знедоленим дітям» і продовжують систематично доставляти гуманітарні вантажі для реабілітаційного Центру, інвалідів, сиріт і малозахищених верств населення.

Проектом співпраці з англійськими благодійниками передбачено фінансування комплексної реабілітації дітей-інвалідів Центру «Відродження» (оплата вартості путівок, які видаються дітям безкоштовно); оснащення сучасним обладнанням та апаратурою, методичними матеріалами і посібниками.

Постійно проводяться інші благодійні акції, зокрема: оздоровлено 500 дітей з малозабезпечених сімей та сиріт, для медичних закладів доставлені з Англії 7 стоматологічних установок і 4 санітарні автомашини.

Налагоджена співпраця з лондонською футбольною командою «Арсенал», тренери якої для дітей м. Чернігова тричі проводили тренувальні збори з врученням футбольної форми та оснащення.

За сприяння Центру на сьогодні мають постійних іноземних донорів Чернігівська міська дитяча поліклініка № 2, обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Зелений гай», ряд громадських організацій міста.

Для реконструкції приміщень під обласний Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів (відкритий у вересні 2006 року) від англійських благодійників залучено 1 млн. 319,2 тис. грн.

В цілому, починаючи з 1993 року, крім вантажів гуманітарної допомоги з Великої Британії на розвиток Центру спрямовано біля 11 млн. гривень.

Співпраця продовжується, за попередньою домовленістю, англійські благодійники мають намір залучитися до оснащення новобудови – спального корпусу обласного Центру.





Прес-служба облдержадміністрації