back

Урочистості з нагоди Дня державної служби

23-06-2011 | 16:24

23 червня в облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня працівників державної служби.

Вітаючи присутніх, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що створення в Україні інституту державної служби як визначального інструменту формування та реалізації державної політики, забезпечення прав і свобод людини і громадянина стало свідченням її чіткої зорієнтованості на розбудову демократичної, соціальної і правової держави.

«Саме на державних службовців покладена висока і відповідальна суспільна місія – бути провідниками ідей оновлення держави, забезпечити досягнення чіткої мети - підняти й об’єднати країну, вивести економіку на рівень стандартів розвинених держав. У минулому році розпочато системне реформування країни. Запроваджені податкова, бюджетна реформи, розпочато роботу з реформування пенсійної системи та дерегуляції бізнесу. Особливий наголос робиться на адміністративній реформі. Завдання, визначені в програмі Президента України Віктора Януковича «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та обласній програмі «Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту», вимагають напруженої, ефективної злагодженої роботи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, концентрації наявних можливостей та кадрових ресурсів», - наголосив керівник області.

За його словами, першочерговим завданням, спрямованим на забезпечення ефективної роботи органів влади з питань реалізації реформ в Україні, є формування нової моделі кадрової роботи в органах державної влади, пошук, розкриття нових можливостей людського потенціалу.

Особливу роль у цьому плані відіграє рівень управлінського потенціалу керівників, здатних грамотно організовувати управління, вчасно прогнозувати та реагувати на суспільні виклики, створювати сприятливі умови для високопродуктивної роботи свого персоналу.

На сьогоднішній день статус державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування в області мають 12,2 тисяч осіб, що складає 2,5% від загальної кількості населення, зайнятого економічною діяльністю. В установах, на які поширюється дія Закону України “Про державну службу”, працює близько 9,1 тисяч осіб. Однією з особливостей функціонування державної служби в області є переважаюча зайнятість нею жінок, котра постійно зростає. На сьогодні кількість жінок – державних службовців складає понад 6,8 тис. осіб.

Упродовж останніх трьох років зберігається тенденція до збільшення кількості молодих працівників. Кожен п’ятий державний службовець має вік до 27 років, з них 108 осіб (4%) – керівники, кожен четвертий державний службовець віком від 28 до 34 років. Це ті люди, які увійшли у свідоме життя в часи незалежної України, люди з іншою ментальністю й великими амбіціями до самореалізації.

З кожним роком збільшується кількість працюючих із вищою освітою. У порівнянні з минулим роком кількість державних службовців з повною вищою освітою збільшилась на 2,5% і склала 7843 особи.

Найбільша частка державних службовців (майже 30%) має стаж державної служби від 5 до 10 років, кожен шостий працює на державній службі від 10 до 15 років, а 5,7% - понад 25 років.

З метою підвищення ефективності роботи органів виконавчої влади, рівня теоретичної та професійної підготовки 890 або 9,8% державних службовців підвищили свою кваліфікацію, з них 349 – за професійними програмами, 452 – за програмами тематичних семінарів та 89 – за програмами стажування.

«Завдяки нашим зусиллям усі галузі регіону відчувають вплив і увагу працівників, що займають відповідні посади на державній службі. Творчо та ініціативно працюють керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, наполегливо і кваліфіковано вирішують питання соціально-економічного розвитку районів голови райдержадміністрацій, професійно і сумлінно виконують свої обов’язки працівники апарату облдержадміністрації», - підкреслив Володимир Хоменко.

Він також вручив найкращим державним службовцям почесні відзнаки облдержадміністрації.

Зі святом державних службовців привітали перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, народний депутат України Михайло Чечетов, голова обкому профспілки працівників державних установ Микола Петренко.

Також в рамках урочистостей заступник начальника управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Галайко підбила підсумки ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” у Чернігівській області та ІІ туру на обласному рівні щорічного Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація”.

















Прес-служба облдержадміністрації