back

Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» святкує 15-річчя

23-06-2011 | 13:29

З цієї нагоди 23 червня до Центру реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» приїхали Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Лі Тернер, заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, колишній Посол Великої Британії в Україні Рой Рівз, благодійники із Великої Британії, України та просто друзі закладу.

У червні 1996 року Центр прийняв перших пацієнтів. Зараз у ньому проводиться комплексна реабілітація важкохворих дітей з інвалідизацією та дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з ураженням психоневрологічної сфери, порушеннями опорно-рухового апарату, з соматичними та іншими хворобами. За 15 років роботи в ньому пройшли комплексну реабілітацію понад 20 тисяч дітей.

Гості ознайомилися з Центром реабілітації, напрямками його роботи та методиками надання дітям-інвалідам комплексних медичних, психологічних, соціальних, педагогічних послуг.

У музичній залі Центр відбулися урочистості з нагоди відзначення 15-ї річниці діяльності Центру. Відкриваючи урочисте зібрання, Віктор Тканко від імені голови ОДА та від себе особисто привітав керівництво, всіх працівників Центру та наголосив, що створення такого центру було продиктовано життям, адже на Чернігівщині після Чорнобильської катастрофи дитяча інвалідність, на жаль, суттєво зросла..

«Сьогодні цей заклад оснащений сучасним реабілітаційним обладнанням, залом лікувальної фізкультури та хореографії, тренажерним та музичним залом, 15-ма медичними кабінетами, іншими приміщеннями для проведення усіх необхідних процедур, що забезпечують комплексну реабілітацію та повертають дитину у суспільство»,- наголосив він.

Також Віктор Тканко зазначив, що все це стало можливим завдяки посиленій увазі держави до дітей з особливими потребами і постійній допомозі наших друзів – благодійних організацій Великої Британії, інших країн, наших співвітчизників та наполегливій праці лікарів, реабілітологів, педагогів Центру.

Він подякував директору Центру Василю Пасічнику за його багаторічну та віддану працю, а також усім благодійникам, які так чи інакше сприяють тому, щоб діти, які потребують допомоги, отримували її на такому високому рівні та вручив їм відзнаки обласної державної адміністрації.

Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії пан Лі Тернер у своєму виступі зазначив, що колектив реабілітаційного центру досяг гарних результатів у комплексній реабілітації дітей та подякував благодійникам, органам влади за співпрацю і підтримку, а для дітей, які відвідують центр, подарував книги про Велику Британію.

Вітали центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» зі святом і британські та українські благодійники. Вони запевняли, що і надалі будуть надавати всіляку допомогу закладу.















Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації