back

Гарячі обіди для дітей, які опинились у складних життєвих обставинах

28-08-2015 | 15:48

Майже тринадцять років поспіль Служба у справах дітей обласної державної адміністрації забезпечує роботу пункту безкоштовного одноразового харчування. Він розташований на базі їдальні «Лідія» у приміщенні Деснянської районної у м. Чернігові ради. Тут у канікулярний час мають можливість харчуватись діти соціально незахищених категорій.

Сьогодні з роботою цього пункту ознайомився перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич.

— Протягом тижня тут харчуються 45 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Адже саме ця категорія дітей потребує найбільшої уваги і підтримки. Водночас працівники соціальної служби, спілкуючись з батьками, з’ясовують — чи готові дітки до школи, які проблеми є наразі у родини. Звісно, хотілося б, щоб більше дітей отримували гарячі обіди, але за нинішніх скрутних часів виділити більше коштів, на жаль, неможливо, — прокоментував Леонід Сахневич.

— Харчування дітей фінансується з обласного бюджету за програмою подолання бездоглядності і безпритульності. Так, проект потрібно розширювати, — зазначає начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько і додає — але цей невеликий захід показує, що і сьогодні можна робити добрі справи.

Окрім гарячого харчування, за її словами, для дітей ще організовують різні ігри, спортивні змагання тощо. А фахівці Служби у справах дітей, соціальні працівники, психологи надають консультативні послуги батькам.

Слід зазначити, що за час діяльності пункту смачними, гарячими обідами забезпечено понад тисячу дітлахів.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації