back

Володимир Хоменко привітав будівельників

12-08-2011 | 13:02

Стало доброю традицією напередодні професійного свята будівельників керівництву області зустрічатися з представникам галузі, щоб підбити підсумки роботи та розглянути можливі резерви активізації розвитку будівельної галузі Чернігівщини.

Вітаючи присутніх з Днем будівельника, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко наголосив: реалізація соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича послужила потужним стимулом для розвитку будівельної галузі в цілому і, зокрема, житлового будівництва. Будівельники Чернігівщини з повною віддачею працюють над втіленням завдань Програми соціально-економічного розвитку регіону.

До будівельного комплексу області входить 140 підрядних і проектних організацій та підприємства, в яких трудиться майже 7 тисяч працівників.

Стабільно працюють у цьому році та нарощують обсяги у порівнянні з минулим роком ВАТ „Домобудівник”, ТОВ "Житлобудсервіс", ЗАТ "Шляхове ремонтно-будівельне управлння-14", ТОВ "Україна Київбуд".

У поточному році зберігається позитивна тенденція роботи галузі. За підсумками шести місяців будівельних робіт виконано з приростом понад 5 відсотків, освоєно майже 146 млн. грн. Передбачається, що до кінця року будівельники освоять близько 400 млн. грн.

Спільні зусилля, матеріальні та фінансові ресурси сконцентровано на введенні в дію об’єктів з високим ступенем готовності, насамперед, на довгобудах.

Голова облдержадміністрації підкреслив: важливо приділити першочергову увагу пусковим об’єктам, оскільки будівельним організаціям необхідно освоїти понад 150 млн. державних коштів, ввести в дію 156 тисяч квадратних метрів. житла, 198 км газових мереж, 56 котелень, 13 км інженерних мереж.

Серед об’єктів, споруджуваних підрядними організаціями області, багато таких, що мають важливе значення для соціально-економічного розвитку регіону. Це, зокрема, будівництво та реконструкція очисних споруд у м.Чернігові та смт Куликівці, житлові будинки у Чернігові по вул.Єськова і вул.Красносільського, у Прилуках по вул.Індустріальній, центр зайнятості у Варві, артезіанська свердловина в с.Рудка Чернігівського району, дитячий садок у с.Вихвостів Городянського району та інші.

Здійснено поточний ремонт автомобільної дороги державного значення Р-56 Чернігів–Пакуль–КПП «Славутич»–Чорнобиль з під’їздом до м.Славутича. Завершується будівництво автомобільної дороги Каціри–Осіч протяжністю 5,19 км, загальною кошторисною вартістю 23 млн. 820 тис. гривень.

Для виконання робіт на автодорогах комунальної власності у поточному році також передбачено субвенцію з державного бюджету на суму 33,7 млн. грн.

Як зауважив керівник області, нарощуванню темпів житлового будівництва сприяє активізація діяльності Фондів житлового будівництва. На виконання програми «Доступне житло» з державного бюджету за попереднім розподілом області передбачається виділення 967 тис. грн, з яких 733,6 тис. гривень вже надійшло.

Володимир Хоменко подякував всім працівникам будівельної галузі за сумлінне ставлення до виконання своїх професійних обов’язків та вручив відзнаки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, обласної державної адміністрації та обласної ради.





















Прес-служба облдержадміністрації