back

Обговорено План заходів з реалізації Стратегії сталого розвитку області

27-08-2015 | 17:28

Проект Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року обговорили учасники спільного засідання координаційної ради та робочої групи із розробки цього важливого документу.

— Стратегію сталого розвитку області було затверджено 28 травня поточного року на сесії обласної ради. Сьогодні вже потрібно переходити до практичної реалізації програми. Із 340 поданих проектних ідей, експертами було відібрано 57 проектів, які й увійшли до проекту плану заходів. Але на їх втілення залишається дуже мало часу — 3-4 місяці, — повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич.

Презентуючи проект Плану заходів, заступник директора Департаменту економічного розвитку ОДА Олександра Хомик зазначила, що Стратегія визначила напрямки та завдання соціально-економічного розвитку області до 2020 року. Її мета — перетворити Чернігівщину на економічно самодостатній, екологічно чистий, туристично привабливий регіон європейської держави з високорозвинутим аграрним комплексом, гідним рівнем життя населенням і щасливими патріотичними та працьовитими людьми. Сьогодні, за її словами, розглядається план першого етапу Стратегії на 2015-2017 роки. Він наближає перетворення стратегічних цілей в конкретні програми і проекти з визначеними засобами реалізації, відповідальністю і часовими рамками впровадження.

Власне, план заходів складається із трьох тематичних програм:

1. розвиток людського потенціалу;

2. підвищення конкурентоспроможності області та забезпечення сталого економічного зростання;

3. розвиток сільських територій.

Кожен напрямок відповідає операційним цілям і передбачає реалізацію конкретних проектів у відповідності завдань, сформульованих у Стратегії.

Про порядок підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, поінформував присутніх заступник директора Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА Сергій Ситник. Він, зокрема, повідомив, що у цьому році впроваджуватимуться майже два десятка розроблених проектів області.

— Проект Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії сталого розвитку області потрібно доопрацювати, врахувавши всі зауваження і пропозиції, — підкреслив Леонід Сахневич, підсумовуючи результати обговорення. Доопрацьований документ ще раз розглянуть на спільному засіданні координаційної ради та робочої групи і вже потім подадуть до обласної ради на затвердження.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації