back

Перші кроки громадськості по створенню об'єкту природно-заповідного фонду «Кордівка»

27-08-2015 | 16:24

Керівники трьох комітетів Громадської ради при Чернігівській ОДА, представники комітету з питань реалізації громадської програми «Зелене намисто Чернігівщини» Валентина Седячко, Наталія Проскуріна і Тамара Петрова пропонують створити у Чернігові об’єкт природно-заповідного фонду місцевого значення «Кордівка».

Відповідне клопотання надіслано до Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА. На думку громадськості, територія Кордівки важлива у існуючій схемі регіональної екологічної мережі Чернігівщини. А збереження лісопарку «Кордівка» у категорії об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення важливе саме через екологічне значення об’єкту, його природний стан і вплив на гідрологічні режими річки Десна.

Варто зазначити, що відповідні документи представники комітету з питань реалізації громадської програми «Зелене намисто Чернігівщини» готували з врахуванням висновків науково-дослідної роботи резервування території для заповідання в межах Чернігівської області. Це дослідження виконане науковцями Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка.

Довідково: Лісопарк «Кордівка» є природною, заплавною лісовою територією та знаходиться вздовж правого берега річки Десна, на землях запасу Чернігівської міської ради, площею 270 га.


Комітет з питань реалізації громадської
програми «Зелене намисто Чернігівщини»