back

Діалог миру почали налагоджувати з Чернігова

27-08-2015 | 12:20

Спілка жінок України разом з Урядом Великої Британії запровадили у нашій країні програму «Миротворення в Україні: жіноче обличчя миру». Ця миротворча програма має на меті започаткувати діалог між жінками-активістами з різних регіонів країни та створити майданчик, де вони зможуть висловити свої побоювання, обмінятися баченнями перспектив, а також обговорити наболілі проблеми. Програма складається із циклу семінарів, що проходитимуть у 16 регіонах України до березня наступного року.

Перша така зустріч у рамках програми відбулась сьогодні, 27 серпня, у Чернігові на базі обласної організації Спілки жінок України та підприємства «Навчально-методичний центр профспілок». У ній взяли участь жінки-громадські діячі, переселенці, волонтери, представники органів виконавчої влади, а також представниці Запорізької, Кіровоградської, Рівненської та Миколаївської областей.

— Одним із найбільш руйнівних наслідків нинішнього конфлікту є те, що він роз’єднав громади та сім’ї по всій країні. Налагодження діалогу — єдина можливість подолати ворожнечу і недовіру між різними елементами українського суспільства. І саме жінки здатні допомогти досягнути цієї мети, — вважає голова Спілки жінок України Леокадія Герасименко.

Привітав учасників семінару на древній Чернігівській землі перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич.

— Обласна державна адміністрація надає всіляку підтримку воїнам, які захищають територіальну цілісність держави, переселенцям з окупованих територій, сім’ям загиблих. Досить велику допомогу у вирішенні цих питань надають 30 волонтерських організацій Чернігівщини. Варто зазначити, що більшість волонтерів саме жінки. Я сподіваюсь, що цей захід сприятиме вирішенню тих проблем, які є сьогодні, — підкреслив Леонід Сахневич.

Протягом двох днів, саме стільки триватиме семінар у Чернігові, учасники заходу обговорять цілу низку актуальних тем. Це, зокрема, роль жінок у розв’язанні конфлікту в Україні та примирення людей з різних регіонів; співпраця між представниками влади та громадськими організаціями задля сприяння миротворчим процесам; волонтерський рух та родини переселенців та багато інших актуальних питань.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації