back

Органи Державної фіскальної служби в області оптимізуються

27-08-2015 | 08:13

Процес оптимізації структури Державної фіскальної служби України (ДФС) на Чернігівщині обговорили учасники засідання «круглого столу», що відбулось 26 серпня в облдержадміністрації. До діалогу запросили керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, підприємств, галузевих профспілок, громадських організацій, організацій роботодавців Чернігівщини. Організатор заходу — Департамент економічного розвитку ОДА.

Загалом, як зазначила директор Департаменту економічного розвитку ОДА Юлія Свириденко, реорганізація фіскальної служби є складовою загального реформування країни. Назрілим процесом назвав реструктуризацію податкової служби президент регіональної торгово-промислової падати, радник голови облдержадміністрації Костянтин Іванов. Він нагадав висловлювання Міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса, щодо нових податкових умов, які діятимуть з 1 січня 2016 року.

Чернігівська ДФС одна з перших надала пропозиції щодо зміни структури органу, зокрема, оптимізації штатів місцевих податкових інспекцій.

— Ми лише оптимізуємо свою структуру. Аби навантаження на працівників було розумним і дієвим, а бюджетні кошти використовувались раціонально, — наголосила начальник головного управління ДФС в області Людмила Слаутіна, презентуючи проект.

Власне, за її словами, буде проведено укрупнення існуючих 12 міжрайонних податкових інспекцій до чотирьох об’єднаних — Чернігівської, Менської, Прилуцької та Ніжинської ОДПІ. При цьому у кожному районі залишаться працювати центри обслуговування платників податків. Таким чином значно скоротиться керівний склад районних інспекцій — до 577 (наразі в органах ДФС області працює більше 1 тисячі фахівців). Але це не вплине на якість надання послуг. І жодним чином не погіршить умови отримання сервісу для платників податків.

Чотири об’єднані ОДПІ створюватимуться з урахуванням специфіки регіону: велика територія, мала кількість платників податків, зручність доїзду.

На обласному рівні, за інформацією Людмили Слаутіної, буде забезпечено роботу офіс-аудиту та юридичного супроводу. Фахівці цієї ланки здійснюватимуть податкові перевірки та проводитимуть фінансовий та бухгалтерський аналіз.

Обговорюючи нову структуру служби, підприємці, представники підприємств профспілок, громадських організацій, організацій роботодавців Чернігівщини, висловлювали свої зауваження, пропозиції, а подекуди і власні бачення реформування ДФС.

У цілому, учасники круглого столу наголошували, що відносини між податковою і бізнесом мають бути партнерськими.

— Ми готові до змін, готові враховувати ваші пропозиції, втілювати в життя нові ідеї. Ми готові до плідного, результативного діалогу з підприємцями області, — підкреслила Юлія Свириденко, підсумовуючи результати засідання.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації