back

В державному архіві області експонується виставка до Дня Незалежності України

25-08-2015 | 11:04

В Державному архіві Чернігівської області експонується фотодокументальна виставка «До 24-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапора України».

На ній представлено майже 20 документів, більше 40 фотографій з фондів Центрального державного архіву вищих органів влади і управління України, Центрального державного архіву громадських об’єднань України та Державного архіву Чернігівської області.

Домінанта виставки – документи, датовані 24 серпня 1991 року – постанова Верховної Ради УРСР «Про проголошення незалежності України» та Акт проголошення незалежності України. Ці документи презентовані в контексті тих політичних та соціально-економічних процесів, які відбувалися на українських теренах, зокрема, на Чернігівщині.

Цьогорічна виставка великим фоторядом відображає події, що розпочалися в Україні наприкінці 2013 року – київський та чернігівський майдани, волонтерський рух, Смолоскипова хода в Києві, Віче на Красній площі в Чернігові, зустріч героїв-танкістів, які повернулися з зони проведення АТО тощо.

Складовою виставки є документально-ілюстративний ряд, що відтворює історію створення сучасного Державного Прапора України.



За інформацією Державного архіву області