back

До Дня фармацевтичного працівника

16-09-2011 | 12:05

Напередодні Дня фармацевтичного працівника, який відзначатиметься 17 вересня, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник зустрілися з представниками фармацевтичної галузі області.

Перед початком заходу усі бажаючі мали змогу ознайомитися з виставкою на тему «З історії аптечної справи Чернігівщини».

Вітаючи присутніх з нагоди свята, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що сьогодні фармацевтична галузь України динамічно розвивається, позитивні зрушення відбуваються у вітчизняній фармацевтичній індустрії. Державні пріоритети в цьому секторі вибудовуються відповідно до завдань, визначених Програмою економічних реформ Президента України Віктора Януковича «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

В країні сформовано власне фармацевтичне виробництво, розгалужену дистриб’юторську мережу усіх форм власності.

На території нашої області зареєстровано більше ста суб`єктів господарювання в галузі фармації та функціонує близько 500 місць реалізації лікарських засобів. Але тільки 12 аптек здійснюють виробництво лікарських засобів для населення.

Володимир Хоменко підкреслив, що з метою наближення фармацевтичної допомоги до жителів області на базі комунального підприємства «Ліки України» і ТОВ «Чернігівська фармацевтична компанія» створено мережу аптек із виготовленням лікарських засобів, що дозволило виготовляти лікарські засоби без консервантів та стабілізаторів, забезпечити екстемпоральними лікарськими засобами населення області практично у всіх районах та відкрило можливість індивідуального виготовлення лікарських засобів для хворих.

«Проте, це – лише перші кроки. І попереду на нас чекають відповідальні завдання, пов’язані з реформуванням системи аптечних закладів задля поліпшення доступності та якості забезпечення населення лікарськими засобами, ефективного використання наявних матеріально-технічних ресурсів.

Переконані, що спільними зусиллями ми забезпечимо досягнення в регіоні загальновизнаних стандартів у сфері фармацевтичної допомоги жителям нашого краю», - зауважив керівник області.

Представників фармацевтичної галузі також привітали Голова обласної ради Анатолій Мельник, генеральний директор КП «Ліки України» Світлана Паста лиця, начальник Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у Чернігівській області Світлана Соколова.

Також керівники області вручили відзнаки обласної державної адміністрації та обласної ради.























Прес-служба облдержадміністрації