back

Шість жителів області загинули через спалювання сухої трави

20-08-2015 | 16:34

Пожежно-рятувальні підрозділи обласного управління ДСНС щодня здійснюють в середньому 7 виїздів для ліквідації пожеж на території області.

Станом на 19 серпня цього року на Чернігівщині виникло 632 пожежі в природних екосистемах, що втричі більше, ніж за аналогічний період минулого року. 90 відсотків з них — пожежі сухої рослинності та сміття на відкритій території. Їх загальна площа зросла майже у 5 разів.

Крім того, через спалювання минулорічної трави та чагарників виникло 310 пожеж у житловому секторі. Таким чином, загальна кількість пожеж в області збільшилась майже наполовину. Відповідно, зросли і збитки, завдані вогнем.

Такі дані під час спільного засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській облдержадміністрації навів начальник Управління ДСНС України в Чернігівській області Юрій Бреус.

Крім того, вперше за багато років на пожежах, які виникали внаслідок спалювання сухої рослинності, загинуло шестеро людей.

Основні причини виникнення лиха не нові: необережне поводження з вогнем, безвідповідальність у дотриманні правил протипожежної безпеки, недостатня оснащеність підрозділів місцевої пожежної охорони або взагалі її відсутність.

Тому, після докладного обговорення проблеми, комісія прийняла рішення, в якому детально прописано заходи з посилення контролю за дотриманням правил пожежної безпеки, передбачено активізацію роз’яснювальної роботи серед населення та поліпшення оснащення засобами пожежогасіння та технікою відповідних протипожежних формувань.

Керував роботою спільного засідання перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації