back

Парк Слави у Києві має стати місцем вшанування всіх загиблих за незалежність України

17-08-2015 | 09:31

Одним із заходів в рамках відзначення Дня Прапора та Дня Незалежності України стане поховання у Меморіальному комплексі «Парк Вічної Слави» решток двох невідомих солдат — вояка-учасника Антитерористичної операції та воїна Другої світової війни. Про це сьогодні на брифінгу повідомив Заступник Глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко. «Парк Слави має стати місцем вшанування всіх тих, хто віддав своє життя за незалежність України»,— підкреслив він.

Окрім того, 23 серпня о 12:00 загиблих вшанують загальнонаціональною хвилиною мовачання.

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович відзначив, що поховання невідомого воїна сучасної війни з Росією у Меморіальному комплексі є частиною переосмислення історичного досвіду України: «Це поховання є символом того, що ми, українці, вміємо шанувати своїх захисників — як героїв минулого, так і героїв сучасності. Україна пам'ятає і мусить пам'ятати усіх тих, хто загинув за неї – і в Армії Української Народної Республіки, і в Червоній армії, і в Українській повстанській армії, і в лавах сучасного українського війська. На пагорбах Дніпра має постати Національний пантеон героїв», - зазначив він.

Володимир В’ятрович підкреслив, що саме сьогодні, коли Україна знову захищається від окупантів, для нас надзвичайно важливо пам’ятати про кожного загиблого. «Тільки там, де пам’ятають загиблих, є ті, хто готовий захищати живих»,— наголосив він.


Офіційне інтернет-представництво Президента України