back

Відбулося засідання робочої групи з розробки пропозицій до Програми соціально – економічного розвитку області на 2016 рік

13-08-2015 | 09:05

Вдихнути нове життя в Програму соціально-економічного розвитку Чернігівської області на 2016 рік пропонує Громадська рада при облдержадміністрації.

На думку голови Громадської ради Вадима Антошина, попередні програми не передбачали розвиток регіону, а констатували витрати на ті чи інші потреби. Крім того, він вважає, що потребують ретельної ревізії цільові обласні програми, термін дії яких стікає поточного року. А таких програм, як було зазначено на засіданні, понад сорок з сімдесяти. У зв’язку з цим за ініціативою Громадської ради було створено робочу групу з розробки пропозицій щодо внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку області на 2016 рік.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик коротко ознайомила присутніх з порядком формування вказаної Програми на основі Стратегії сталого розвитку Чернігівської області до 2020 року. А от сама Стратегія, у свою чергу, розроблялася з урахуванням пропозицій громадськості.

Проте, запевнила директор Департаменту економічного розвитку Юлія Свириденко, розробники Програми відкриті до співпраці з громадськістю й надалі. Але кожна пропозиція може бути врахована, лише якщо вона відповідає вимогам законодавства України.

Під час засідання робочої групи також було обговорено можливості залучення до розробки Програми соціально – економічного розвитку області на 2016 рік не лише членів Громадської ради, а й науковців з провідних вишів Чернігова.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації