back

Незабаром у Куликівці розпочнеться реконструкція очисних споруд

11-08-2015 | 14:43

Питання реалізації проекту «Реконструкція очисних споруд в смт Куликівка Чернігівської області» розглянуто керівництвом Управління капітального будівництва ОДА під час виїзду в район.

У нараді взяли участь начальник Управління капітального будівництва Людмила Шкуріна, її заступники Андрій Шуман та Сергій Нітченко, перший заступник голови Куликівської райдержадміністрації Петро Єрко, Куликівський селищний голова Валентина Мельник, заступник начальника управління ЖКГ Наталія Кит та директор проектної організації «Будпласт» Андрій Котельчук.

В ході наради обговорювалась проблема стосовно фінансування робіт на зазначеному об’єкті. Проект по сучасним технологіям, який з успіхом використовується у Голандії, виготовлений ще у 2012 році проектною організацією «Будпласт-2», тоді через брак коштів не вдалося реалізувати.

В той же час, за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища сесією обласної ради на цей проект заплановано використати лише 1,4 мільйони гривень, при кошторисній вартості майже 8 мільйонів гривень.Попри те, що стан очисних споруд і стан води, яка виходить після очищення, уже довгий час визиває стурбованість у мешканців Куликівки.

Окрім цього, враховуючи необхідність проведення по даному об’єкту тендерної процедури, залишається обмаль часу на виконання робіт. Тим більше, що вони припадають на осінньо-зимовий період.

Зважаючи на ці та інші фактори, обговорені під час виїзного заходу, комісія прийшла до спільного висновку щодо необхідності визначення першочергового переліку робіт, які можна виконати за передбачену на реконструкцію суму.


За інформацією
Управління капітального будівництва ОДА