back

Стан пожежної безпеки в області знаходиться під постійним контролем влади

20-07-2011 | 17:34

Про це повідомив представникам засобів масової інформації голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко після обльоту на гелікоптері території області, який він здійснив разом з першим заступником голови облдержадміністрації Станіславом Прокопенком та начальником Головного управління МНС в області Володимиром Мухою з метою контролю пожежонебезпечної ситуації. Маршрут охопив найбільш проблемні райони області, де минулого року мали місце пожежі і загоряння на торфовищах, лісових масивах та сільгоспугіддях. Крім того, проконтрольовані прилеглі території до арсеналу боєприпасів у Ічнянському районі.

Керівник області повідомив, що під час обльоту вони спостерігали за тим, які заходи вживаються по збереженню лісового фонду у пожежонебезпечний період, а також як ведуться роботи по упередженню надзвичайних випадків у період жнив на сільськогосподарських підприємствах.

Володимир Хоменко наголосив: наразі робота з координації дій при виникненні пожеж у лісах та на торфовищах знаходиться під постійним контролем керівництва області та головного управління МНС в області.

Він висловив вдячність усім службам та відомствам, керівникам господарюючих суб’єктів, злагоджена робота яких по організації проведення профілактичних заходів дає всі підстави сподіватися на відсутність надзвичайних ситуацій протягом усього пожежонебезпечного періоду.

Очільник області підкреслив: головне зараз – продовжувати системну роботу, спрямовану на упередження виникнення пожеж в населених пунктах, на об’єктах господарювання, в лісових масивах, на сільгоспугіддях та торфовищах.

За результатами контрольного обльоту голова облдержадміністрації дав відповідним службам доручення щодо постійного моніторингу і контролю за недопущенням пожеж на торфовищах і в лісах області.







Прес-служба облдержадміністрації