back

Професія будівельника здавна овіяна народною шаною та великою позитивною силою

10-08-2015 | 12:27

9 серпня в Україні працівники будівельної галузі відмічають своє професійне свято – День будівельника.

Будівельник – це надзвичайно важлива професія, адже будівельна галузь є одним з головних індикаторів розвитку і стабільності економіки країни та регіону загалом.

З розвитком нових технологій, робота будівельників стає все більш ефективніша, проте це все одно залишається одним з найбільш трудомістких занять.

У своїй діяльності Управління капітального будівництва ОДА забезпечує державну політику у галузі будівництва, розвитку соціальної інфраструктури, інженерного захисту територій, будіндустрії та промисловості будівельних матеріалів, підвищення енергоефективності у будівництві на території області.

Одним із основних завдань Управління на 2015 рік є підготовка та реалізація інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть бути профінансовані за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. У 2015 році орієнтовний обсяг коштів Фонду, які планується виділити Чернігівській області, складає 99,9 млн. гривень.

Управлінням спільно зі структурними підрозділами облдержадміністрації, районними державними адміністраціями та містами обласного значення підготовлено перелік пріоритетних соціальних об'єктів, які потребують першочергового фінансування у 2015 році. За результатами відбору, проведеного регіональною комісією, сформовано перелік інвестиційних програм і проектів та подано до Мінрегіону України. Після затвердження Кабінетом Міністрів України вказаного переліку, інвестиційні програми і проекти, що увійшли до його складу будуть реалізовані за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2015 році.

Також рішеннями сесій обласної ради затверджені переліки видатків Обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік. Загальна сума склала понад 7 мільйонів гривень, у т.ч. на виконання робіт по будівництву та реконструкції природоохоронних об’єктів та придбання обладнання - більше 6,6 мільйонів гривень.

Упродовж першого півріччя поточного року Управлінням капітального будівництва підписано 13 декларацій про готовність об’єктів до експлуатації.

Також в цьому році здійснювався технічний нагляд за будівництвом та капітальним ремонтом автомобільних доріг, проїзних частин та покриття населених пунктів.

На даний час Управлінням відпрацьовуються документи для відкриття фінансування на завершення робіт з реконструкції приміщення школи під дитячий садок по вул.Шкільній,1 в с.Замістя Прилуцького району.

Також проводиться робота з підготовки документів для укладання договору на капітальний ремонт частини приміщень І-ІІІ поверхів електричних мереж та улаштування відеонагляду на І поверсі адмінбудівлі об’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, пам’ятки архітектури ХІХ сторіччя у м.Чернігів.

Наразі по об’єкту «Реконструкція очисних споруд в смт Куликівка Чернігівської області» оголошено процедуру конкурсних торгів та відпрацьовуються документи для відкриття фінансування по інших об’єктах.

На сьогодні Управлінням капітального будівництва вже зроблений певний об’єм робіт. Та до кінця року планується добудувати та здати в експлуатацію ще не менш важливі об'єкти незавершеного будівництва.

Усі знають, що хороші будівельники завжди високо цінувалися. Будь який керуючий фахівець скаже, що високий професіоналізм будівельника - це запорука високої якості вироблених ним робіт.

Зміцнення будівельної галузі є одним з найважливіших напрямків соціально-економічного розвитку області та важливим руслом розбудови нашої Держави.


За інформацією Управління капітального будівництва ОДА