back

Оздоровлення дітей – пріоритет влади

16-06-2011 | 16:58

16 червня заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді, яку провів Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

На нараді розглядалося питання оздоровлення та відпочинку дітей у літній період.

Відкриваючи нараду Дмитро Табачник наголосив, що головним завданням влади на сьогодні є проведення якісної без зривів оздоровчої кампанії для дітей та молоді. За його словами цього року планується оздоровити понад 2,5 млн. дітей, що становить 57% від загальної кількості. У семи регіонах відпочинковими та оздоровчими послугами планується охопити понад 60% дітей, у 18 – від 45% до 55%, серед них і Чернігівська область.

Цього року діти Чернігівщини оздоровляться в 25 оздоровчих закладах та 5 санаторіях. На сьогодні в області відкрито 13 оздоровчих, 3 санаторних закладів, 503 пришкільних таборів, 15 таборів праці та відпочинку та 2 наметові містечка. В цих закладах вже оздоровлено майже 30 тисяч дітей. Ще 12 закладів оздоровлення та 2 санаторії відкриються згідно з графіком до 1 липня. Майже всі заклади оздоровлення мають відповідні дозволи на проведення оздоровчої кампанії. Крім того, учасники селекторної наради обговорили питання безпечного перевезення дітей до місць оздоровлення, контролю за пожарною безпекою у таборах та дотримання санітарних норм під час оздоровлення дітей.



Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації