back

Урочиста зустріч до Дня медичного працівника

17-06-2011 | 12:39

17 червня в облдержадміністрації відбулася урочиста зустріч голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та першого заступника голови обласної ради Івана Коробки з кращими представниками медичної галузі Чернігівщини, які зробили вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я Чернігівщини.

Вітаючи присутніх з професійним святом, керівник області подякував їм за відданість обраній справі, творчій неспокій, високу відповідальність за доручену ділянку роботи та висловив упевненість у тому, що багатий досвід, глибокі знання та високопрофесійна підготовка кожного з них будуть спрямовані на вирішення тих складних завдань, які стоять перед областю у зв’язку з нагальною потребою реорганізації системи медичної допомоги в області.

«Розмови про необхідність реформування галузі охорони здоров’я ведуться вже багато років, проте значних зрушень у цьому напрямку не відбулося. І якщо ми раніше говорили, що для проведення реформ потрібна політична воля керівництва держави, то сьогодні у нас є унікальна можливість, коли маємо єдність у роботі усіх гілок влади в одному напрямку», - наголосив Володимир Хоменко.

Він підкреслив: перед медичною галуззю Чернігівщини поставлена низка завдань щодо оптимізації первинної медико-санітарної ланки, створення госпітальних округів, зміцнення матеріально-технічної бази лікувальних установ.

Основним завданням медичної спільноти області він визначив створення такої системи охорони здоров’я, яка дозволить надавати медичну допомогу кожному мешканцю в потрібний час, в потрібному місці, в необхідному обсязі та з мінімальними витратами.

На даний час, на жаль, не всі жителі Чернігівщини мають таку можливість через значні відстані між населеними пунктами, недостатнє транспортне сполучення, хуторський тип розселення, складну кадрову ситуацію та застарілу матеріально-технічну базу лікувально-профілактичних закладів.

Володимир Хоменко наголосив: влада повинна зробити все можливе і понад можливе, щоб забезпечити максимальну доступність якісної медичної допомоги для кожного жителя Поліського краю.

«Це вимога часу і першочергове завдання, яке ми повинні виконати, об’єднавши зусилля органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, організаторів системи охорони здоров’я усіх рівнів, корифеїв лікувальної справи області, талановитої молоді», -. Глибоко переконаний, що маючи в області такий потужний потенціал найдосвідченіших фахівців, зможемо справитися зі складними викликами сьогодення та вивести нашу систему охорони здоров’я на рівень загальноприйнятих стандартів. Ваша відданість справі, досвід, глибокі знання, поєднані зі щирим співчуттям до людей і милосердям, дають у підсумку високу відповідальність за здоров’я всієї нації», - зазначив керівник області. Володимир Хоменко та Іван Коробка вручили відзнаки облдержадміністрації та облради.
















Прес-служба облдержадміністрпції