back

Співпраця Чернігівщини з Білоруссю – плюси для економіки

07-08-2015 | 13:39

Позитивна новина для сільськогосподарських виробників-експортерів Чернігівщини і, як наслідок, для економіки регіону в цілому. З 1-го серпня поточного року транзит зернових до Литви та балтійських портів залізничними шляхами Республіки Білорусь подешевшав іще на 35%.

Далі подаємо текст повідомлення за підписом першого заступника Міністра транспорту і комунікації Республіки Білорусь Євгенія Валерійовича Рогачова без коментарів. Проте нагадаємо, що такого роду тарифна лібералізація стала можливою завдяки тісній співпраці урядів двох держав і, зокрема, проведеній наприкінці липня зустрічі за участі голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча Міжурядовій українсько-білоруський змішаній комісії з питань торгово-економічного співробітництва.

«Міністерство транспорту і комунікацій Республіки Білорусь розглянуло звернення про зниження тарифів на переведення сільськогосподарської продукції з Чернігівської області України до порту Клайпеда транзитом по території Білорусі і повідомляє.

Зміну рівня тарифів на перевезення вантажів здійснює Білоруська залізниця, виходячи з економічної доцільності та з урахуванням своїх фінансових можливостей.

У 2015 році на перевезення з України до країн Балтії широкого переліку сільгосппродукції (пшениця, жито, ячмінь, овес, кукурудза, інші зернові, насіння соняшника, льону, рапсу та ін.) Білоруською залізницею встановлено зниження тарифів у розмірі 15%.

З метою створення умов для збільшення перевезення зернових і насіння з Чернігівської області України до порту Клайпеда, Білоруською залізницею з 01.08.2015 на перевезення вказаних вантажів з України до Литви (у тому числі порти) встановлено додаткове зниження тарифів у розмірі 35%.

Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті Білоруської залізниці».



Прес-служба облдержадміністрації