back

На Чернігівщині відбувся освітній проект "Einheit durch Kultur"

07-08-2015 | 12:41

У мальовничому куточку, на березі річки Десна що на Чернігівщині, відбувся освітній проект "Einheit durch Kultur" для керівників та активістів німецьких громадських організацій України.

У цьому проекті взяли участь представники німецьких громадських організацій з Києва, Одеси, Кременчука, Білої Церкви, Чернігова, Городні.

У рамках проекту проводилися освітні, культурологічні заходи, групові та індивідуальні заняття з німецької мови. Глибоко хвилюючою була літературно-художня зустріч з художницею, письменницею (членом Спілки письменників України) - Галиною Невінчанною (Мартін).

З великим інтересом семінаристи прослухали пізнавальну лекцію "Архівно-пошукова робота" Олексія Келера (директора Інституту етнічних досліджень). Захоплюючою була лекція про відомого піаніста німецького походження Святослава Ріхтера "Про Ріхтера без ретуші", підготовлена ​​Світланою Пилипенко (заслужений працівник культури України). Цікавим і розважальним було проведення обрядового свята "Rosenkranzfest" c фольклорно-обрядовою дією. Велика організаційна робота для проведення даного проекту була проведена Людмилою Бальцер.

Всі учасники отримали нові знання та навички, обмінялися досвідом, поліпшили свої знання з німецької мови. Прекрасні умови проживання, мальовнича природа і купання в річці Десна, принесли всім учасникам семінару-відпочинку величезний заряд бадьорості і бажання принести в роботу своїх організацій багато нового з отриманих рекомендацій.

Організатори проекту "Einheit durch kultur" - німецький культурний центр "Взаємодія" (керівник Віктор Бальцер) за фінансової підтримки БФ "Товариство Розвиток".



За інформацією Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій ОДА