back

Призначено керівника нової структури – управління Державної служби з питань праці

06-08-2015 | 16:22

Начальника новоствореного управління Держпраці в Чернігівській області вчора, п’ятого серпня, представили колективу голова Держпраці України Роман Чернега та голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. Очолив управління Сергій Дорошенко.

Управління Держпраці – організація, яка виникла в ході оптимізації структури органів виконавчої влади. І це саме той випадок, коли нове – це не множення кількості чиновних кабінетів, а захід підвищення ефективності роботи, який не потребує збільшення штату чи чогось подібного. Держгірпромнагляд, Держінспекція з питань праці, а також працівники Держсанепідемслужби, які займалися гігієною робочих місць та дозиметричним контролем, відтепер працюватимуть в єдиній Державній службі України з питань праці.

Представляючи новопризначеного начальника управління Сергія Дорошенка, голова ОДА Валерій Куліч висловив переконання, що ця реорганізація принесе позитив: «Я думаю, що покращиться і оперативність управління, і зменшиться кількість структур, які інспектують підприємства, виробництва. Тут є логіка, і, я думаю, що це взагалі покращить бізнес-клімат в Україні».

Під час представлення голова Держпраці України Роман Чернега зазначив, що основним завданням Державної служби з питань праці є попередження виробничого травматизму та захист трудових прав працівників. Також він підкреслив, що створення нової структури проводиться в напряму гармонізації з вимогами директив Євросоюзу, що дасть можливість вивести діяльність служби на новий, вищий рівень ефективності.

Нагадаємо, що призначений на посаду Сергій Дорошенко до цього очолював територіальне управління Держгірпромнагляду, тож робота ця для нього не нова.



Прес-служба облдержадміністрації