back

Під головуванням Президента відбулося засідання Воєнного кабінету РНБО для координації подальших дій, враховуючи ситуацію на Донбасі

05-08-2015 | 08:05

Президент Петро Порошенко провів Воєнний кабінет Ради національної безпеки та оборони, на якому учасники обговорюють ситуацію на Донбасі та координацію подальших дій.

Глава держави зазначив, що, враховуючи зростання кількості обстрілів терористами українських позицій в зоні проведення антитерористичної операції, необхідно визначити стратегію, погодити та скоординувати подальші дії. «Нам треба чітко визначити план посилення оборони на випадок ескалації конфлікту», - сказав Президент.

Глава держави зазначив, що Україна неухильно дотримується взятих зобов’язань в Мінську. Президент підкреслив, що фейкові вибори, які бойовики планують провести на окупованих територіях Донецької та Луганської області 18 жовтня і 1 листопада, можуть повністю зруйнувати Мінські домовленості.

Президент звернув увагу на необхідність активізації взаємодії з ОБСЄ та забезпечення ефективної діяльності Спільного центру з контролю та координації, щоб створити умови для безперебійного моніторингу режиму припинення вогню та уникнення випадків недопуску інспекторів ОБСЄ в зони відведення важкої техніки та артилерії.

Глава держави нагадав, що вчора завершилися переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську, на якому Україною був запропонований план відведення на 15 км артилерійських систем калібру менше 100 мм, танків та гранатометів. «Це та зброя, яку противник використовував проти українського війська в попередні тижні - до тих пір, коли на цьому тижні почала використовуватися великого калібру артилерія», - наголосив Президент.

Воєнний кабінет РНБО також планує обговорити гуманітарні та економічні питання, зокрема створення підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо кордону, яка має розпочати «процес імплементації пункту Мінських домовленостей – відновлення контролю над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону і виведення іноземних військ з української території».


Прес-служба Президента України