back

В області роблять все можливе для ліквідації спалахів африканської чуми свиней

04-08-2015 | 09:55

Нещодавно на території області зареєстровано ще два випадки захворювання свиней на африканську чуму (АЧС) — у місті Ічня та селі Лісне Чернігівського району. Таким чином, на сьогодні в регіоні зареєстровано 9 неблагополучних пунктів по АЧС. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при ОДА.

Окрім того, за його інформацією, виявлено новий випадок захворювання в ПАТ АК «Калита», що у селищі Калита Броварського району Київської області. Господарство знаходиться безпосередньо на межі областей і налічує більше 60 тисяч голів свиней. Це спричиняє неабияку загрозу і для нашого регіону. Саме тому учасники засідання розглянули та затвердили план заходів щодо профілактики, недопущення небезпечного захворювання на Чернігівщині.

У неблагополучних пунктах регіону з АЧС, за інформацією заступника начальника головного управління ветеринарної медицини Юрія Павлішена, вжиті всі заходи щодо ліквідації та поширення захворювання. У населених пунктах введено карантин, проводяться обстеження приватних господарств, з метою виявлення та утилізації хворих свиней. Загалом, ситуація знаходиться під пильним контролем фахівців ветеринарної служби області.

— Заходи з ліквідації осередків АЧС потребують значних зусиль, матеріальних затрат та часу. Тому, в подальшому питання профілактики та недопущення захворювання стає ще більш актуальним, — підкреслив Леонід Сахневич. Він наголосив на необхідності беззаперечного виконання заходів, передбачених Інструкцією, в осередках, зонах захисту та нагляду майже на всій території області.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації