back

Завершився відпочинок обдарованої та талановитої молоді Чернігівщини

04-08-2015 | 08:06

Ось і добіг кінця оздоровчий період в обласній літній школі для обдарованої та талановитої молоді на базі табору «Юний турист». Кожен із 21 дня другої історико-краєзнавчої та природничої зміни, був сповнений яскравих подій, незабутніх вражень та нових цікавих знайомств. У життя кожного слухача літня школа принесла щось своє особливе і неповторне. Для когось це були нові враження від місць, в яких ніколи не бував раніше, хтось неабияк зацікавився науковою діяльністю, а для декого час в літній школі запам’ятається веселими іграми, конкурсами і приємним спілкуванням з новими друзями.

Саме цими цікавинками з життя у літній школі ділились діти з гостями, які завітали на урочисте закриття табірної зміни. А підтримати дітей цього хвилюючого дня прощання завітали давні друзі літньої школи: завідувач сектору інтернатних закладів, з питань корекційної освіти та реабілітації дітей-інвалідів Інесса Сивуха, директор ПНЗ «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій» Петро Степовик, директор КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» Людмила Трегубова та методист Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Наталія Акименко.

Діти щиро дякували всім, хто організував і піклувався про їхній насичений і різнобарвний, як кольори веселки, відпочинок. Натхненно розповідали табірчани про вернісаж пізнавально-розважальних заходів, учасниками якого вони стали цього літа. Адже на талановиту молодь чекали різноманітні інтелектуальні ігри, вечори української пісні та гумору, козацькі забави, інсценізації. Зустрілись діти і з провідними науковцями області, побували на екскурсіях у мм. Чернігові, Ніжині і Батурині та відвідали Чернігівський прикордонний загін. А скільки радості та позитивних емоцій у дітей викликало катання по Десні на човнах класу «Дракон».

Варто відзначити, що останні дні у таборі були дуже насичені. Учасники літньої школи виступили у ролі юних науковців та представили власні історико-краєзнавчі проекти. Діти також взяли участь у квесті «Шукаємо науковий скарб», під час якого побували на 9 тематичних станціях: «Краєзнавча», «Екскурсійна», «Козацька», «Туристична», «Ентомологічна», «Квітковий калейдоскоп», «Тваринне розмаїття», «Заморочки з екобочки» та «Кмітливі натуралісти». Команди, які продемонстрували найкращі результати за підсумками квесту та презентації наукових робіт, відзначені дипломами та подяками. А на завершення на дітей чекав зворушливий і трохи сумний вечір-прощання з друзями та літньою школою.

І хоча відпочинок для цьогорічних слухачів літньої школи завершився, усміхнені обличчя учнів переконливо свідчать про те, що табір «Юний турист» подарував їм не тільки приємний відпочинок, а й радісні спогади про щасливе безтурботне дитинство, сповнене яскравими літніми барвами.

Попереду в учнів останній місяць літніх канікул. Тож бажаємо всім весело і незабутньо провести час, набратися нових сил та вражень!



За інформацією Управління освіти і науки ОДА