back

Дитячого садочку в селі Вихвостів ніколи не було. Тепер буде!

16-06-2011 | 11:59

Село Вихвостів Городнянського району відоме тим, що в 1905 році селяни громили панські маєтки та ділили майно, це описав Михайло Коцюбинський у повісті "Фата Моргана". А ще тим, що народжуваність у Вихвостові вдвічі вища, ніж у радянські часи. Щороку на світ з'являється більше десятка дітей.

Одна з головних проблем - відсутність дитячого садка. Питання будівництва дитсадка вже давно стало нагальним. Почали його будувати ще у 1995 році .

Спочатку цей заклад будувався за кошти місцевого підприємства, потім дитсадок, згідно із законодавством, був переданий на баланс сільради. Подальше будівництво мало здійснюватись вже за бюджетні кошти, але грошей як завжди, не вистачило. Садочок залишився недобудованим. Нині обласна влада пообіцяла: будівництво буде завершене. І слово своє тримає.

Керівник області Володимир Хоменко на прес-конференції для місцевих журналістів у травні повідомив, що дитячий садок у с. Вихвостів Городнянського району буде введено в експлуатацію протягом наступного місяця, тобто у червні.

Вчора перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів виїзну нараду по підготовці відкриття дитячого садка. В нараді взяли участь керівники управлінь капітального будівництва Анатолій Бойко та освіти і науки Анатолій Заліський, голова Городнянської райдержадміністрації Анатолій Лавський.

Під час наради присутні ознайомилися з будівлею дитячого садочку, станом його приміщень та дитячими площадками. На прохання місцевих жителів відкриття закладу заплановано на 12 липня - свято Петра та Павла.

Всього на Чернігівщині у 2012 році буде введено в дію шість об'єктів освітньої галузі. Серед них і будівництво нового приміщення Григорівської загальноосвітньої школи. На сьогодні в ній навчається 114 дітей. Це будинок з п'яти учбових одноповерхових корпусів, чотири з яких побудовані ще на початку минулого століття, тому питання нового приміщення наразі є дуже гострим та суттєвим. Для цього вже виготовлена проектно-кошторисна документація, яка у листопаді 2009 року пройшла державну експертизу. Загальна вартість будівництва становить 17 мільйонів гривень.

Також, буде продовжено будівництво, Рудьківської ЗОШ Бобровицького району, Машівської ЗОШ Семенівського району. Крім того, заплановано реконструкцію Козилівського дошкільного навчального закладу Корюківського району та завершення реконструкції Козарської ЗОШ Носівського району, введення в дію приміщення клубу Черешенської загальноосвітньої школи-інтернат та актової зали Івангородської ЗОШІчнянського району.

На сьогодні триває будівництво нового сучасного приміщення Седнівського навчально-виховного комплексу Чернігівського району.











Юрій Паперний