back

Підприємства житлово-комунального господарства області активно готуються до зими

03-08-2015 | 15:27

Триває активна підготовка підприємств житлово-комунального господарства області до нового опалювального сезону.

— На сьогодні регіон більше ніж на 61% готовий до зими. На теплогенеруючих підприємствах згідно розроблених графіків проводиться поточні і капітальні ремонти обладнання, мереж та устаткування. Продовжується накопичення енергоносіїв, зокрема, вугілля. Плануємо всі роботи завершити вчасно, до 1 жовтня, — підкреслив перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич під час виїзної наради до найбільших енергетичних підприємств Чернігівщини. У заході взяли участь заступник Чернігівського міського голови Володимир Кривенко та керівництво окремих структурних підрозділів облдержадміністрації. Головна мета візиту — проінспектувати стан підготовки підприємств до роботи в осінньо-зимовий період.

За інформацією генерального директора КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова» Олександра Корчинського, наразі на складі підприємства знаходиться більше 44 тисяч тонн вугілля. До початку вересня планується накопичити майже 90 тисяч тонн.

На сьогодні на ТЕЦ продовжується заплановані роботи з ремонту котлоагрегатів, основних пальників, димососів, пилосистем. Ремонтуються також турбоагрегати, циркуляційне насосне обладнання. Уже завершено схему аварійного водозабезпечення. Загалом, всі роботи планують завершити до початку жовтня.



Продовжується також в області і підготовка електричних мереж до роботи в зимовий період. Так, за повідомленням технічного директора ПАТ «Чернігівобленерго» Сергія Шульженка, велика увага приділяється роботам з капітального ремонту та технічного обслуговування електромереж 0,4-110 кВ. Проводиться розчищення повітряних ліній, тепловізійне обстеження електрообладнання мереж. Для безаварійної роботи об’єктів енергетики в умовах низьких температур, розпочато підготовку споруд і приміщень. Енергетики вже розробили, затвердили та погодили з місцевими органами влади графіки аварійного відключення, що будуть задіяні при дефіциті потужностей в енергосистемі.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації