back

Голова облдержадміністрації взяв участь у розширеному засіданні Вченої ради ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка

16-06-2011 | 12:25

16 червня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у розширеному засіданні Вченої ради Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка.

Приводом для зустрічі представників влади та науковців у стінах одного з найдавніших вищих навчальних закладів Чернігівщини стало перепризначення Миколи Носка на посаду ректора університету згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 03.06.2011 року.

Микола Олексійович у цьому навчальному закладі прийшов шлях від студента до ректора. Став доктором педагогічних наук, професором, член-кореспондентом Національної академії педагогічних наук України, Відмінником освіти України. 2010-2011 навчальний рік став для нього роком виборів: у жовтні 2010 року Миколу Носка обрано депутатом Чернігівської міської ради; у грудні – член-кореспондентом Національної академії педагогічних наук України і от у червні відбулося його перепризначення на посаду ректора університету.

Зачитавши присутнім членам Вченої ради наказ про призначення ректора, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко привітав Миколу Носка з призначенням на таку почесну і дуже відповідальну посаду та побажав, щоб наступні роки принесли нові успіхи в професійній діяльності, стали періодом зміцнення і творчого зростання очолюваного ним навчального закладу.

Керівник області подякував професорсько-викладацькому складу університету за їх непросту, але дуже потрібну суспільству роботу в нелегких умовах сьогодення, за достойне продовження традицій попередників та гідний внесок у розвиток вітчизняної вищої школи у напрямку підготовки кваліфікованих педагогічних кадрів для мережі шкіл Чернігівщини та ряду сусідніх областей.

Він також підкреслив, що попереду – значна робота по оптимізації освітньої галузі області, починаючи з дошкільної освіти і закінчуючи вищою. При цьому педагогічний університет буде базовим вищим навчальним закладом у Чернігові, а це не лише висока честь, але й велика відповідальність.

Володимир Хоменко також акцентував увагу на необхідності посилення науково-дослідницької роботи університету та зазначив, що питання покращення матеріально-технічної бази закладу знаходиться у розробці і на контролі обласної влади.

Не менш важливим питанням він визначив питання покращення умов проживання студентів, що сприятиме збільшенню кількості студентів з інших країн та підняття престижу університету.

У свою чергу ректор університету Микола Носко подякував обласній державній адміністрації та особисто Володимиру Хоменку за увагу до освітньої галузі, значну роботу у напрямку розвитку освіти і науки області, плідну співпрацю з навчальним закладом та висловив сподівання на подальше співробітництво, взаєморозуміння і підтримку.













Прес-служба облдержадміністрації