back

«Наша земля – Україна!»

24-08-2011 | 17:18

Під таким гаслом на Красній площі пройшло урочисте молодіжно-спортивне, культурно-мистецьке свято, присвячене 20-ій річниці Незалежності України.

Державний прапор України площею пронесли вихованці Чернігівської спеціалізованої школи олімпійського резерву з футболу. За прапором крокували видатні спортсмени і тренери – чемпіони Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи, заслужені майстри, ветерани спорту.

Свою майстерність та уміння перед присутніми продемонстрували вихованці шкіл вищої спортивної майстерності, спеціалізованих шкіл олімпійського резерву та дитячо-юнацьких спортивних шкіл, яким примножувати спортивну славу Чернігівщини та України.

Після цього на Красній площі почався VI Міжнародний фольклорний фестиваль національних культур «Поліське коло», який зібрав найкращі творчі колективи з усіх районів області, переможців творчих звітів «Живи, незалежна і сильна, і слався, єдина, в віках», колективи національно-культурних товариств Чернігівської та Київської областей, а також зарубіжних країн.

Зі словами привітання з нагоди головного державного свята до присутніх звернувся голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

«Сьогодні я звертаюсь до кожного жителя області зі словами вдячності за спільну працю задля розбудови незалежної України, до якої долучилися протягом цих двадцяти років. Хтось – продуктивною роботою і творчим пошуком, інші – власною підприємницькою ініціативою або успіхами у навчанні, а всі разом – патріотичним єднанням заради добробуту та процвітання рідного краю.

На нинішньому етапі розвитку країни як ніколи потрібні єдність та згуртованість. Для перетворення України в сучасну європейську державу 21-го століття необхідно запровадити нову модель економіки, в основі якої створення сприятливого ділового клімату для підприємницької діяльності. Влада має перетворитись у джерело якісних соціальних послуг для громадян та демонструвати високу ефективність рішень.

На вирішення саме цих завдань направлена Програма економічних реформ Президента України Віктора Януковича, пріоритетами якої є стимулювання розвитку вітчизняної економіки, зрушення у гуманітарній сфері, забезпечення нової якості життя людей», - наголосив він у своєму виступі.

Очільник області відмітив: на цьому святі по-особливому звучать слова про єднання заради спільної справи в ім’я України, адже на нього завітали творчі колективи як з інших регіонів України, так і з-за кордону: цього року в «Поліському колі» крім переможців обласного творчого звіту районів і міст області беруть участь гості з Сербії та Косово, Туреччини та північного Кіпру.

«Щиро зичу міцного здоров’я, щастя і благополуччя, нових звершень на благо Української держави та рідного краю. Хай наша висока мета додає нам творчих сил і натхнення у спільній праці в ім’я процвітання незалежної України», - побажав учасникам та гостям фестивалю Володимир Хоменко.



















Прес-служба облдержадміністрації