back

Валерій Куліч: «Наше завдання – інфраструктурний розвиток. Це те, що корисно кожному учаснику ринку»

24-07-2015 | 19:03

У розмові з журналістами після підписання підсумкового протоколу Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва, про роботу якої повідомлялося раніше, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч роз’яснив, який зиск від такого роду співпраці мають сторони – і Чернігівщина зокрема.

«Ми не «просуваємо» якийсь конкретний бізнес чи галузь. Нашим завданням, як представників виконавчої влади, є створення комфортних та прозорих умов для вигідної співпраці всіх суб’єктів господарювання. У ході роботи комісії розв’язано безліч неузгодженостей, які заважали співпраці, досягнуто домовленостей, які позитивно вплинуть на економічні відносини як двох держав загалом, так і конкретно підприємств Чернігівщини», – наголосив Валерій Куліч.

Уточнюючи сказане, голова ОДА пояснив, що для Чернігівщини найбільш корисною може стати співпраця на ринках зерна та сільськогосподарської техніки, у машинобудуванні та супутніх галузях. «Для нас такого роду зустрічі – це можливість «виторгувати» найвигідніші умови для українського бізнесу. Транзитні домовленості, створення спільних підприємств, спеціальні двосторонні кредитні програми для бізнесу та взаємовигідне доповнення економік двох країн – безумовно, сприяє збільшенню товарообороту і, як наслідок, прибутків українських підприємств. А ми, в свою чергу, працюємо над тим, щоб Чернігівщина, як зв’язковий елемент, отримала з цього найбільше дивідендів», – сказав голова ОДА Валерій Куліч.



Прес-служба облдержадміністрації