back

Президент обговорив з Віце-президентом Європарламенту Чарнецьким питання підтримки України з боку ЄС та Польщі

23-07-2015 | 07:58

Президент обговорив з Віце-президентом Європарламенту Чарнецьким питання підтримки України з боку ЄС та Польщі.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Віце-президентом Європейського Парламенту Ричардом Чарнецьким.

Петро Порошенко подякував Ричарду Чарнецькому за особисті зусилля на підтримку України на шляху реформ та протидії російській агресії. Глава держави відзначив важливість підтримання єдності та солідарності Європи з Україною та внесок Ричарда Чарнецького у прийняття резолюцій Європарламенту, зокрема, щодо анексії Криму, агресії на Сході, вимоги звільнення Надії Савченко з російської в’язниці.

Відкриття першого в історії офісу депутата Європейського Парламенту в Києві є свідченням Вашої щирої підтримки та солідарності з Україною, – відзначив Глава держави.

Президент також висловив надію, що після президентських виборів у Польщі досвід Р.Чарнецького допоможе подальшому покращенню відносин між двома країнами, укріпленню позиції Польщі як адвоката інтеграції України до Європейського Союзу та, зокрема, запровадженню безвізового режиму для українських громадян.

Ричард Чарнецький підтвердив готовність Європейського Парламенту підтримати Україну у питанні впровадження ЄС безвізового режиму для України в 2016 році, що слугуватиме потужним імпульсом модернізації та реформування країни в цілому.

Президент України та Віце-президент Європейського Парламенту обговорили ситуацію на Донбасі та хід виконання Мінських домовленостей. Ричард Чарнецький високо оцінив зусилля України у забезпеченні реалізації мирного плану, в тому числі в частині конституційної реформи.

Ричард Чарнецький особливо наголосив, що Захід довіряє Президенту Порошенку.

Для відносин Заходу з Україною та Польщі з Україною Ви – найбільш серйозний партнер, – сказав він.

Віце-президент Європарламенту зазначив, що ситуація останніх днів навколо Мукачева наносить велику шкоду іміджу України, оскільки використовується російською пропагандою проти України. Він зазначив зростаючу активність проросійського лобі у Європейському Союзі.


Прес-служба Президента України