back

На засіданні Колегії рятувальники підбили підсумки роботи за півріччя

22-07-2015 | 12:57

В обласному Управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій нещодавно відбулось засідання Колегії. Під головуванням начальника Управління Юрія Бреуса були підбиті підсумки роботи оперативно-рятувального гарнізону за перші шість місяців 2015 року. У заході взяли участь керівники апарату Управління та підпорядкованих загонів, міських і районних підрозділів, а також представники обласної ради ветеранів служби.

Відкриваючи засідання Колегії, Юрій Бреус зазначив:

— Протягом півріччя Управлінням проведений комплекс заходів з реалізації державної політики у сфері запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій природного й техногенного характеру. Всі завдання, що покладені на нас, виконані. Пожежно-рятувальними підрозділами області здійснено 1291 виїзд на гасіння пожеж. 29 - за фактами виявлення населенням вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни, під час яких знешкоджено 274 боєприпаси. 13 - на ліквідацію наслідків та надання допомоги при ДТП. Особовий склад брав участь у гасінні пожежі на нафтобазі ТОВ «Побутрембудматеріали» у Київській області. А також ратувальниками проведенні заходів щодо недопущення поширення збудника захворювання африканської чуми свиней та ліквідації наслідків негоди, що виникали на території області. З метою підвищення професійної підготовки особового складу проведено 1338 тактичних занять і спеціальних навчань.

Також Юрій Бреус ознайомив присутніх з концепцією реформування та розвитку системи ДСНС України, зачитав ряд нормативно-правових актів, що прийняті на виконання Кодексу цивільного захисту України та директив ЄС.

На Колегії з доповідями виступили перший заступник та заступник начальника Управління. Вони зазначили, що за 6 місяців на Чернігівщині зареєстровано 2 надзвичайні ситуації, 1368 пожеж та 286 надзвичайних подій. Пожежно-рятувальними підрозділами під час гасіння пожеж врятовано 54 особи і матеріальних цінностей загальною вартістю понад 80 мільйонів гривень. Не допущено знищення вогнем 1514 будівель, 45 одиниць автотранспортної техніки та 193 голів худоби.

Проведено роботу щодо покращення матеріально-технічної бази підрозділів. За звітний період отримано 6 металошукачів та 2 металодетектори, придбано більше 100 тонн пально-мастильних матеріалів, закуплено для особового складу бойовий та формений одяг на суму понад 70 тисяч гривень.

Вживалися заходи і для покращання стану протипожежного водопостачання в області, організації газодимозахисної служби, готовності підрозділів до дій за призначенням, ведення документів оперативного реагування, утримання техніки та пожежно-технічного обладнання.

Управлінням здійснено контроль та надано методичне забезпечення у проведенні 1783 спеціальних об'єктових тренувань з питань цивільного захисту. Перевірено 1167 захисних споруд цивільного захисту.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України протягом квітня-червня проведено перевірки об’єктів підвищеної небезпеки та об’єктів, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Серед інших питань, про які йшлося на засіданні Колегії – проведення виховної роботи з особовим складом щодо дотримання дисципліни та запобігання корупційним проявам, реагування на звернення громадян, фінансове забезпечення, проведення наглядово-профілактичної діяльності на об’єктах та інформаційно-роз’яснювальних заходів серед населення щодо профілактики пожеж і надзвичайних подій.

В ході засідання заслухано звіти начальників окремих районних підрозділів щодо організації роботи з виконання покладених завдань на оперативно-рятувальну службу.

Підбиваючи підсумки Колегії, начальник Управління Юрій Бреус поставив перед підлеглими ряд завдань. Зокрема, він зазначив на необхідності посилення заходів з недопущення загибелі населення під час купання і пожеж, від необережного поводження з вогнем. Важливі об’єкти мають бути обладнані системами автоматичного протипожежного захисту, раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення. Населення, яке проживає та працює в зоні можливого хімічного забруднення, необхідно забезпечувати засобами індивідуального захисту органів дихання.

Також обговорювались питання покращення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів, забезпечення їх постійної готовності до реагування на надзвичайні ситуації, дотримання законності і фінансової дисциплін тощо.



За інформацією
Управління ДСНС
у Чернігівській області