back

Питання вакцинації населення – під контролем Уряду

22-07-2015 | 09:32

21 липня під головуванням Віце-прем'єр-міністра України – Міністра культури України В'ячеслава Кириленка відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань забезпечення закладів охорони здоров'я імунобіологічними препаратами (вакцинами).

У нараді взяли участь Міністр охорони здоров`я Олександр Квіташвілі, представники Міністерства охорони здоров`я, Секретаріату Кабінету Міністрів, структурних підрозділів з питань охорони здоров`я обласних державних адміністрацій.

Міністром охорони здоров'я та регіонами була доведена інформація про критичний стан забезпечення імунобіологічними препаратами.

Учасники наради акцентували увагу на необхідності у збільшенні поставок вакцин у регіони, особливо на територію антитерористичної операції та в області проживання тимчасово переміщених осіб. Також наголошувалося на важливості якнайшвидшого прискорення процедури ввезення деяких незареєстрованих препаратів.

В`ячеслав Кириленко зазначив, що пропозиції щодо врегулювання питання нестачі імунобіологічних препаратів вноситимуться на розгляд Уряду найближчим часом.

Міністерство охорони здоров'я отримало доручення активізувати закупівлю препаратів та залучення компаній-донорів і міжнародних організацій для отримання гуманітарної допомоги.

На облдержадміністрації покладено завдання сформувати заявки на постачання імунобіологічних препаратів відповідно до потреб регіонів, проводити регулярні заходи щодо належного інформування населення задля підвищення довіри до імунопрофілактики, забезпечити подальше проведення профілактичних, протиепідемічних заходів задля попередження інфекційних захворювань шляхом вакцинопрофілактики.


За інформацією
Урядового порталу