back

Підвищення ефективності управлінської діяльності як важливий ресурс розвитку держави

14-06-2011 | 10:54

14-16 червня у м. Новгород-Сіверський проходитиме Міжнародна науково-практична конференція «Виклики та стратегічні орієнтири розвитку людського потенціалу державного управління», метою якої є обмін результатами наукових досліджень та практичним досвідом у сфері розвитку лідерства та людського потенціалу на державній службі, враховуючи виклики, що виникають у зв’язку з процесами суспільної трансформації та економічного розвитку.

Участь у конференції беруть експерти у сфері державного управління з України, Російської Федерації та Республіки Білорусь, державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, представники громадських організацій, навчальних закладів та наукових установ.

14 червня в облдержадміністрації пройшла зустріч голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та начальника Головного управління державної служби України Тимофія Мотренка, під час якої обговорено актуальні питання управлінської діяльності органів влади.

По закінченні зустрічі відбулося спілкування з представниками засобів масової інформації. Відповідаючи на запитання журналістів, начальник Головного управління державної служби України, зокрема, зазначив, що професійна державна служба та місцеве самоврядування потребують висококваліфікованих керівників-лідерів, здатних вести за собою інших для досягнення екстраординарних цілей. Саме тому назріла необхідність проведення подібної науково-практичної конференції. За словами Тимофія Мотренка, основна причина її проведення саме на Чернігівській землі – це сьогоднішнє розуміння керівництвом області важливості якісної підготовки нового покоління державних службовців і актуальності завдань щодо посилення професіоналізму нинішнього керівного складу.

Як зазначив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, державні службовці повинні бути не якоюсь особливою кастою, а сучасними менеджерами, яким довірили управляти регіоном в тій чи іншій сфері державного управління.

«Їх підготовка до виконання цих функцій стає одним із вирішальних факторів успіху розвитку всього регіону. Як свідчить досвід, не всі можуть виконувати покладені на них завдання, тому рівень підготовки кадрів має відповідати вимогам сьогодення в умовах реформування країни з метою виконання завдань, поставлених Президентом України», - підкреслив Володимир Хоменко.






Прес-служба облдержадміністрації