back

Родини загиблих в АТО отримали проїзні квитки для безкоштовного проїзду в межах Чернігівщини

20-07-2015 | 17:07

Питання пільгового проїзду виявилось чи не найболючішим для членів родин загиблих учасників АТО. Воно, зокрема, звучало практично від усіх сімей під час зустрічі з керівництвом області в рамках акції «Родинне коло Чернігівщини» в червні цього року.

20 липня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича відбулася чергова зустріч керівництва області, представників перевізників та волонтерів з членами сімей загиблих військовослужбовців.

Родини загиблих воїнів із Чернігова та Чернігівського району отримали проїзні квитки для безкоштовного проїзду на міських, приміських, міжміських маршрутах в межах нашої області. Протягом тижня ці посвідчення мають отримати і решта пільговиків у всіх районах Чернігівщини. Всього віддруковано 300 проїзних документів для 119 родин.

Таку спільну ініціативу облдержадміністрації та Єдиного волонтерського центру одностайно підтримали місцеві перевізники.

— Обласна державна адміністрація послідовно займається забезпеченням соціального захисту учасників АТО. У сімей військових накопичилось дуже багато питань. Тому для їх оперативного вирішення доцільно створити Громадську раду ветеранів АТО, — зазначив Леонід Сахневич. Цей орган, на його переконання, має тісно співпрацювати як із владою, так і з громадськістю, ініціюючи вирішення питань військовослужбовців та їх сімей. Також перший заступник голови ОДА висловив вдячність волонтерам та перевізникам за небайдужість та принципову громадянську позицію.

Учасники зібрання обговорили інші питання захисту родин учасників АТО. Зокрема, медичного обслуговування, ремонту житла, виділення коштів на встановлення пам’ятників та меморіальних дошок, нагородження загиблих, надання земельних ділянок тощо.




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації