back

Олександр Шанойло взяв участь у ІІІ обласному фольклорному фестивалі-конкурсі імені Василя Полевика

14-06-2011 | 09:15

12 червня заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Шанойло в м. Щорсі та с. Займище Щорського району взяв участь у ІІІ обласному фольклорному фестивалі-конкурсі ім. Василя Полевика.

Фестиваль-конкурс проводився з метою відродження і збереження пісенної, музичної спадщини Чернігівщини та вшанування пам’яті відомого фольклориста, лауреата обласних премій ім. Г.Верьовки, Б.Грінченка і премії Фонду культури, заслуженого працівника культури України Полевика Василя Івановича.

25 кращих фольклорних колективів Чернігівської області, інших областей України, Білорусі взяли участь в урочистому відкритті фестивалю на сцені районного Будинку культури. Після конкурсних прослуховувань колективів біля Будинку культури в центрі Щорса відбулось покладання квітів до меморіальної дошки Василя Полевика. Далі маршрут всіх учасників свята проліг до батьківщини В.Полевика – села Займище Щорського району.

Олександр Шанойло, Олександр Грабовський - голова Щорської райдержадміністрації, Іван Орда – голова Щорської районної ради, Леонід Смоляк – заступник начальника головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини, інші учасники офіційної делегації поклали квіти до могили В.І.Полевика, спілкувалися з його родичами.

На березі річки Снов на великій концертній сцені заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло вручив премію ім. Василя Полевика директору обласного навчально-методичного центру культури і мистецтв Олександру Левочку, який вже 14 років працює на ниві культури і вже третій раз поспіль організовує проведення цього фестивалю.

Переможці конкурсу аматорських фольклорних колективів отримали нагороди в шести номінаціях фестивалю. Далі на глядачів чекала велика концертна програма за участю лауреатів конкурсу та гостей фестивалю з міста Добруша Гомельської області Білорусі. Була представлена розважально-ігрова програма для дітей за участю обласного дитячого лялькового театру ім. О.П.Довженка, пройшли спортивні змагання, працювала виставка творів народних майстрів Чернігова і Щорського району. Завершив програму фестивалю святковий феєрверк.





















Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації