back

Розвитку дитячо-юнацького футболу на Чернігівщині – бути

18-07-2015 | 11:24

Головну базу підготовки юних футболістів — стадіон «Юність» у Чернігові — очікує повна реконструкція за спеціальною програмою Федерації футболу України, УЄФА та за сприяння Чернігівської ОДА.

17 липня голова облдержадміністрації Валерій Куліч, президент Федерації футболу України, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Андрій Павелко, місцеві та столичні посадовці, які відповідають за розвиток спорту, оглянули спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву «Юність» (скорочено — СДЮШОР «Юність»). Планували як покращити спортивну інфраструктуру цього об’єкту, осучаснити спортивне обладнання та всі комунікації.

Як відомо, СДЮШОР «Юність» — одна з кращих спортивних шкіл із розвитку дитячо-юнацького футболу в області. Тут у 26-и групах займаються майже 400 учнів. А за роки існування у СДЮШОР «Юність» підготовлено цілу плеяду талановитих футболістів.

Наразі Федерацією футболу України опрацьовується питання щодо проведення капітальної реконструкції стадіону «Юність» із будівництвом повнорозмірного футбольного поля зі штучним покриттям 5-го покоління.

«Оновлений стадіон має стати магнітом, який буде «притягувати» до фізичної культури і спорту підлітків та молодь», — сказав голова Федерації футболу України Андрій Павелко, оглянувши всі об’єкти стадіону.

Валерій Куліч запевнив, що облдержадміністрація готова бути надійним партнером у реалізації цього проекту.

«Місту потрібен сучасний стадіон, який стане осередком для розвитку видів спорту, дозволить забезпечити комплексний підхід у вихованні майбутніх спортсменів», — переконаний голова Чернігівської ОДА.


Довідково. Всього в області функціонують три спеціалізовані школи олімпійського резерву з футболу, одна приватна ДЮСШ, 35 відділень з футболу в міських і районних дитячо-юнацьких спортивних школах. Професійними тренуваннями охоплено майже 5300 учнів.






Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА