back

Проведено захід з нагоди 240-річчя з дня народження Петра Прокоповича

17-07-2015 | 08:27

Стало доброю традицією серед небайдужої бджільницької громади в річницю з дня народження великого бджоляра Петра Прокоповича збиратися на його могилі в с.Пальчики. Цьогоріч, 11 липня, Національним історико-культурним заповідником "Гетьманська столиця" спільно з Бахмацькою райдержадміністрацією було проведено захід з нагоди 240-річчя з дня народження Петра Прокоповича «Присвятивши себе бджільництву, я віддав йому все життя».

Захід відвідали голова Бахмацької районної державної адміністрації Віктор Міщук, голова Бахмацької районної ради Іван Желіхівський, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун представники Київського, Білоцерківського, Ніжинського, Прилуцького, Бахмацького і Сумського осередків Спілки пасічників України на чолі з Леонідом Вередом, народний депутат України Валерій Давиденко та жителі довколишніх сіл.

У своїх виступах гості відзначали велич постаті Петра Прокоповича, а також висловили гордість за українське бджільництво в цілому. Адже Україна посідає третє місце серед "медових" країн світу.

Від імені Спілки пасічників України Леонід Веред вручив грамоту заступнику генерального директора заповідника з наукової роботи Любові Кіяшко і подякував заповіднику за проведену роботу.

Редактор часопису "Бджолярський круг" Василь Соломка також вручив подарунок заповіднику — книгу власного авторства та точну копію вулика системи Петра Прокоповича.

Учасники заходу оглянули виставку «Медовий шлях П.І.Прокоповича», організовану у палаці Кирила Розумовського в Батурині.



За інформацією Департаменту
культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації