back

Безпека життєдіяльності населення області перебуває в центрі уваги влади

19-07-2011 | 14:07

19 липня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів засідання регіональної ради з питань безпечної життєдіяльності населення.

Відкриваючи засідання, Станіслав Прокопенко наголосив, що основним завданням ради є координація заходів щодо попередження травматизму населення, охорони здоров’я та життя людей.

Про стан травматизму на території області раду поінформували начальник Держгірпромнагляду Микола Штанько та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи В’ячеслав Рига.

За їх словами, кількість травмованих осіб за І квартал 2011 року на виробництві зменшилась. Було травмовано 36 осіб, що на 16 % менше ніж у відповідний період минулого року.

У побуті ж нещасних випадків на 1,2% побільшало. За І квартал 2011 року в області сталося 307 нещасних випадків. Ріст побутового травматизму зареєстрований у містах Чернігові, Ніжині та Ічнянському, Козелецькому, Бахмацькому, Носівському районах.

Серед загальної кількості нещасних випадків питому вагу складають: навмисне самоушкодження; випадкові отруєння алкоголем; нещасні випадки, спричинені дією диму, вогню та полум’я; випадки, пов’язані з дією природних факторів, із транспортом тощо.

Як зазначалося, через побутові травми загинуло четверо дітей (Борзнянський, Ічнянський, Семенівський райони та м.Ніжин), у зв’язку з чим рада прийняла рішення з’ясувати причини зростання травматизму невиробничого характеру серед дітей віком до 14 років та вжити невідкладних заходів з профілактики дитячого травматизму.

На засіданні йшлося про виконання рішення регіональної ради від 29 березня 2011 року щодо профілактики та зниження травматизму при використанні газу в побуті. Відповідно до нього головним управлінням житлово-комунального господарства та ПАТ „Чернігівгаз” проведено ряд заходів щодо профілактики безпечного використання газу в побуті. Зокрема, постійно проводяться обстеження димових вентиляційних каналів та газових приладів. Для запобігання травматизму при використанні газу в побуті рада вирішила й надалі проводити планові обстеження побутових газових приладів в будинках усіх форм власності.

Також рада проаналізувала нещасний випадок на КП „Прилукитепловодопостачання”, де у 2010 році загинув працівник через експлуатацію технічно несправного обладнання. У ході комплексної перевірки підприємства було виявлено ряд порушень. Станом на сьогодні всі порушення усунуті.

Члени регіональної ради заслухали інформацію про вплив полігону твердих побутових відходів, ставків-накопичувачів промислових токсичних відходів м. Чернігова на стан екологічної безпеки прилеглих територій, обговорили перспективи і шляхи вирішення цієї проблеми.

Для належної організації роботи щодо запобігання травматизму населення регіональною радою затверджено «Посібник для районних і міських рад з питань безпечної життєдіяльності населення по організації і здійсненню заходів щодо профілактики травматизму та інших нещасних випадків серед населення області». Він буде надісланий відповідальним за ці питання фахівцям для вивчення та використання в роботі.

На завершення засідання перший заступник голови ОДА Станіслав Прокопенко наголосив на обов’язковому виконанні рішень, прийнятих регіональною радою з питань безпечної життєдіяльності населення.









Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації