back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення 20-ї річниці незалежності України

19-08-2011 | 16:38

19 серпня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів засідання оргкомітету з підготовки і відзначення в області заходів з нагоди Дня Державного Прапора України та 20-ї річниці незалежності України та Президії Громадської ради при облдержадміністрації. У заході взяли участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

«Президент України Віктор Янукович, виступаючи на засіданні Координаційної ради з питань підготовки та відзначення цього ювілею, сказав: «Святкування 20-ї річниці незалежності України має пройти на гідному рівні. Відповідальність за підготовку свята, яке має величезне значення для країни, несуть органи влади. Отже, щоденна робота владних структур має забезпечувати не лише відповідну організацію заходів, а також створювати у державі атмосферу єдності та злагоди» - наголосив голова облдержадміністрації відкриваючи засідання.

За словами Володимира Хоменка протягом усього року — і на етапі планування заходів, і під час їх проведення — урочистості намагалися підготувати таким чином, щоб це свято стало дійсно загальнообласним, об’єднало якнайбільшу кількість чернігівців і набуло рис спільної для всіх нас справи в ім’я України.

З питань підготовки та проведення заходів до 20-ї річниці незалежності України присутніх ознайомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Він, зокрема, зазначив, що підготовку та проведення заходів, приурочених до 20-ї річниці незалежності України, в нашій області розпочато ще на початку 2011 року.

Водночас, відмітив Віктор Тканко, 20-а річниця незалежності — це не лише культурно-мистецькі заходи, але й позитивні зрушення у соціально-економічній сфері.

«У рік 20-ї річниці незалежності України в центрі уваги обласної влади перебуває людина, яка постає епіцентром людського прогресу, тому що людський розвиток є не лише ключовою метою, а й найбільш важливим чинником соціального та економічного розвитку.

Надзвичайно важливим також є оцінити прогрес який зробила область у цьому напрямку в останні роки. Безумовним критерієм такого аналізу став рівень людського розвитку — тобто можливість громадянина розвивати свій потенціал, жити продуктивно та творчо в гармонії зі своїми інтересами та потребами.

Такий підхід до вимірювання ефективності влади дозволяє оцінити успіхи у побудові демократичної держави з громадянським суспільством і соціально-орієнтованою економікою», - зауважив Віктор Тканко.

Для оцінки рівня людського розвитку використовуються 9 індексів різних аспектів людського розвитку, кожному з яких відповідає цілий блок показників.

В цілому ж рівень індексу людського розвитку області за останні роки — з 2007 по 2010 — зріс на 8 пунктів. Тобто у загальноукраїнському рейтингу Чернігівщина піднялася з 23-го місця на 15-те. Це один з найкращих показників прогресу за відносно короткий період часу.

«Таким чином, область відноситься до так званої групи «регіонів основної групи», а точніше до тої її частини, яка в останні роки суттєво покращила свої позиції.

Результати даного статистичного дослідження є вкрай важливими для визначення ключових проблем регіону, пріоритетних напрямів розвитку у ході реалізації в області економічних реформ Президента України у ювілейний для нашої держави рік», - наголосив заступник голови облдержадміністрації.

Про основні моменти свята у Чернігові поінформував Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Вже стало доброю традицією церемонію урочистого підняття Державного Прапора України проводити біля нововстановлених флагштоків. Цього року урочиста церемонія відбудеться біля приміщення Чернігівської райдержадміністрації. Про підготовку святкування Дня Державного Прапора доповів голова Чернігівської райдержадміністрації Микола Кудрик.

Щодо участі громадськості у заходах по відзначенню в області Дня Державного Прапора України та 20-ї річниці незалежності України присутніх поінформувала голова Громадської ради при облдержадміністрації Світлана Пасталиця.

Завершуючи засідання організаційного комітету Володимир Хоменко підкреслив, що всі урочистості нагоди 20-ї річниці незалежності України підготовлено таким чином, щоб уникнути навантаження на місцеві бюджети.

Обласна влада також намагалась підготувати такі заходи, які стали б зацікавили якнайширше коло жителів Чернігівщині, були сприйняті всіма поколіннями чернігівців незалежно від віку та направлені на укріплення зв’язку поколінь, розвиток свідомого та поважного відношення до минулого своєї країни, долучення до культури, традицій та історії рідного краю.

Готуючись до відзначення ювілею нашої держави ми пішли шляхом залучення до підготовки свята представників громадськості, органів виконавчої влади та депутатського корпусу — все це повинно в черговий раз акцентувати увагу на об’єднуючому та консолідуючому характері відзначення Дня незалежності.

«Нами всіма має керувати прагнення бачити Україну процвітаючою демократичною країною, правовою та відповідальною перед своїми громадянами державою, яка є органічною частиною дружньої європейської сім’ї народів» - зазначив голова облдержадміністрації.

















Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації