back

Обговорено питання створення національного-природного парку «Дніпровсько-Деснянське Міжріччя»

14-07-2015 | 15:57

14 липня за ініціативи Департаменту екології та природних ресурсів відбулась робоча нарада щодо створення на Чернігівщині національного природного парку (НПП) «Дніпровсько-Деснянське Міжріччя».

До участі у нараді були запрошені представники Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», а також Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» та Еколого-краєзнавчої організації «Міжрічинська Пуща».

Основою для включення певних територій до складу НПП «Дніпровсько-Деснянське Міжріччя» є відповідне наукове обґрунтування, що було розроблене у 2010 році. Планується, що НПП буде створено переважно на базі вже існуючого об’єкту природно-заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський». До складу його території заплановано включити землі державної та комунальної власності, що наразі не перебувають у інтенсивному господарському використанні – переважно водні об’єкти, болота, пустирі, ліси природоохоронного призначення, зона підтоплення Київського водосховища та землі запасу в межах водоохоронної зони р.Десни.

Під час обговорення попередньо узгоджено орієнтовні межі проектованого парку, уточнено перелік землевласників, землекористувачів, земельні ділянки, яких мають бути включені до складу території даного об’єкту природно-заповідного фонду України.

На завершення засідання, враховуючи зауваження, вирішено доопрацювати картографічний матеріал.



За повідомленням
Департаменту екології
та природних ресурсів
облдержадміністрації