back

Робоча поїздка голови облдержадміністрації до Куликівського району

09-06-2011 | 17:19

9 червня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко перебував з робочою поїздкою у Куликівському районі, в ході якої він відвідав центральну районну лікарню та СФГ «Колос».

Допомогу Куликівській ЦРЛ керівник області пообіцяв під час проведення виїзного дня-приймальні у 2008 році. З того часу за кошти обласного, місцевого бюджетів та меценатів проведено капітальний ремонт кабінету ультразвукової діагностики та поточний ремонт гінекологічного відділення; здійснено ремонт каналізаційних мереж терапевтичного корпусу; внутрішніх та зовнішніх теплових мереж, завершено ремонт неврологічного відділення.

Крім того, придбано концентратор кисню та дихальний мішок для дорослих для хірургічного відділення; систему ультразвукової діагностики.

Сьогодні у центральній районній лікарні функціонують терапевтичне, кардіологічне, неврологічне, хірургічне, травматологічне, дитяче, гінекологічне, патології вагітності, інфекційне відділення. Поліклінічне відділення розраховане на 250 відвідувань за зміну.

В лікарні працює 29 лікарів та 98 чоловік середнього медичного персоналу.

Серед проблемних питань лікувального закладу – придбання машини швидкої допомоги і рентген-апарату, ремонт даху хірургічного корпусу та поліклініки.

Володимир Хоменко позитивно оцінив динаміку розвитку медичної галузі району, зауваживши, що попереду багато роботи – зокрема, ремонт приміщень, їх оснащення сучасним медичним обладнанням, підготовка медичних кадрів для того, щоб на належному рівні забезпечити надання якісної медичної допомоги населенню району.








Наочним прикладом якісного вироблення та постачання сільськогосподарської продукції населенню за схемою «від поля до столу» голова облдержадміністрації назвав роботу СФГ «Колос». Це багатопрофільне господарство має в оренді 7,1 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь, спеціалізується на вирощуванні репродуктивного насіння зернових, зернобобових та олійних культур та займає найбільшу питому вагу в районі у виробництві валової продукції рослинництва ( 45%) та тваринництва (75%).

Тваринницька галузь спеціалізується на молочно-м’ясному скотарстві і свинарстві та налічує більше 5500 голів великої рогатої худоби.

Підприємство має переробний цех, де виготовляються м’ясні та ковбасні вироби. Виробнича потужність переробки м’яса складає 80 тонн на місяць, випускається 88 видів продукції, яка користується попитом в області та за її межами.

На підприємстві працює 342 працівника, середня заробітна плата за січень-березень – 1009, 75 грн. Заборгованість із заробітної плати відсутня.

В подальшому планується розширення виробничих приміщень, у планах – оновлення асортименту продукції шляхом щомісячного випуску одного виду нової продукції через застосування новітніх технологій і залучення спеціалістів-технологів.

Підприємство впроваджує інвестиційний проект, який передбачає реконструкцію тваринницьких приміщень у селі Авдіївка з побудовою доїльного залу на 800 головомісць.

Серед основних завдань, поставлених очільником області перед керівництвом Куликівського району: подальший розвиток агропромислового комплексу – особливо тваринництва та переробної галузі, охоплення дошкільною освітою дітей та оптимізація закладів освітньої галузі; підготовка до зими народногосподарського комплексу району.

Голову облдержадміністрації супроводжували голова Куликівської районної державної адміністрації Олег Шпак та голова районної ради Сергій Калашник.







Прес-служба облдержадміністрації